Afbeelding
Foto: ANNAUF

Symposium VPTZ zeer geslaagd

Algemeen

NJVERDAL -Janny Broekhuis en Ina Versmissen, VPTZ coördinatoren bij Evenmens, informele zorg voor elkaar kunnen terugkijken op een zeer goed bezochte en inspirerende middag. Donderdag 11 april vond een groot symposium plaats in het Centrum in Nijverdal, met als thema 'Samen zorgen voor een waardig levenseinde'.

De in grote getale aanwezige bezoekers van het symposium, bestaande uit: vrijwilligers, mantelzorgers, zorgvragers en beroepskrachten genoten eerst van een interessante lezing van Prof. dr. Manu Keirse, deskundige op het gebied van omgaan met verlies, rouw en verdriet. Tijdens de lezing ging hij ook in op de aandacht voor kinderen; hoe belangrijk het is om ze aandacht te geven bij het overlijden van een dierbare. Keirse sloot af met 2 tranen en een witte roos. Dit om de liefde en oprechte zorg in de laatste levensfase aan te geven.

Een informatieve lezing werd gegeven door de coördinator van de Netwerken Palliatieve Zorg Twente, Gerda Kievitsbosch. Het netwerk bevordert onder andere de samenwerking binnen de palliatieve zorg tussen de beroepskrachten en de mantelzorgers en vrijwilligers. Jen van Gijssel, vrijwilliger van de palliatieve terminale zorg, sloot voor de pauze af met haar ervaringsverhalen. Jen wordt voornamelijk ingezet als vrijwilliger VPTZ in de nachten. Tijdens haar lezing kwam duidelijk naar voren dat Jen haar vrijwilligerswerk met veel compassie doet. Het geeft haar erg veel voldoening om mensen bij te staan in moeilijke tijden.

In de pauze en na afloop konden alle aanwezigen een kijkje nemen op een informatiemarkt. Hier presenteerden zich meerdere organisaties die te maken hebben met dit thema. Na de pauze hadden de bezoekers de keuze om deel te nemen aan een workshop, lezing of gesprekstafel. Dat het thema van deze middag aanspreekt, bleek wel uit de grote opkomst en de vele positieve reacties. "Wij zijn erg blij dat dit symposium zoveel mensen heeft aangesproken. We willen dan ook graag alle sponsoren (DR.C.J. Vaillantfonds en stichting Roparun) bedanken. Zij hebben deze middag mede mogelijk gemaakt", aldus Ina en Janny van Evenmens.

Zorgvrijwilligers VPTZ gezocht

Wilt u ook iets betekenen voor de medemens? Meld u dan aan als vrijwilliger palliatieve terminale zorg! Dat kan via: info@evenmens.nl. Ook als u denkt dit te willen gaan doen naast uw mooie werk als beroepskracht in de zorg. We weten hoe belangrijk het is dat mensen mogen sterven op de plaats van voorkeur en dat we met elkaar in een juiste samenwerking hierin kunnen ondersteunen. Evenmens helpt bij een inzet overdag of nacht in deze laatste levensfase of dat nu thuis is of in een instelling.

Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 6 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 8 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 10 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 12 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 13 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 14 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 16 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45