Afbeelding

VIRO Criterium Cup Twente breidt uit

Algemeen

RIJSSEN/NIJVERDAL - De VIRO Criterium Cup Twente, het klassement over wielercriteriums in de regio, breidt uit. Waar in 2018 vijf wedstrijden tot de cup behoorden, zijn dat er dit jaar twee meer. Naast de wielerrondes van Markelo, Oldenzaal, Enter, Borne en Goor zijn nu ook Dwars deur Riessen op vrijdag 3 mei en de Ronde van het Villapark in Nijverdal op zaterdag 14 september op het programma te vinden. Er komt meer nadruk op de categorie Amateurs te liggen, maar ook de elite/beloften mannen en vrouwen rijden om de VIRO Criterium Cup Twente.

In Rijssen wordt aan de vooravond van de Ronde van Overijssel een criterium voor amateurs verreden. Die categorie had al een eigen klassement binnen de cup, maar zal dit jaar voor een hoger prijzenschema gaan rijden. Ook rijden de amateurs alle zeven wedstrijden. Voor de elite/beloften mannen gaat de VIRO Criterium Cup Twente dit jaar over de wielerrondes van Oldenzaal, Borne en Goor. Zij rijden in die koersen samen met de amateurs, maar beide categorieën halen net als voorheen in die wedstrijden punten binnen voor hun eigen klassement. De vrouwen komen in Enter, Borne en Goor in actie.

Spanning tot het einde
Tijdens alle wedstrijden van de VIRO Criterium Cup Twente zullen de renners twee tussensprints voor punten rijden en verdienen de eerste vijftien renners in de uitslag van de koersen punten. Door in de finalewedstrijden in Goor en Nijverdal voor extra tussensprints te rijden, wordt de spanning tot op de laatste dag gewaarborgd. In die koersen wordt er elke tien ronden gesprint om de punten.

Programma VIRO Criterium Cup Twente:

Vrijdag 3 mei Dwars deur Riessen Amateurs
Zaterdag 15 juni Ronde van Markelo Amateurs
Zondag 30 juni Ronde van Oldenzaal Amateurs, Elite/Beloften mannen
Zaterdag 6 juli Ronde van Enter Amateurs, Vrouwen
Donderdag 22 augustus Ronde van Borne Amateurs, Elite/Beloften mannen, Vrouwen
Zaterdag 7 september Ronde van Goor Amateurs, Elite/Beloften mannen, Vrouwen
Zaterdag 14 september Ronde van het Villapark Amateurs

VIRO
VIRO is een internationaal ingenieursbureau en samenwerkingspartner voor vele opdrachtgevers in de industriële sector. De core business van VIRO is engineering en projectmanagement. De drie focusgebieden waarin VIRO dit toepast zijn Industriële Projecten, Machinebouw en Product Engineering. Het familiebedrijf van eigenaar Johan Visser heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Met wereldwijde projecten is VIRO een toonaangevend bureau.

V.l.n.r.: Dennis Hesselink (directeur Oude Wolbers), Willemijn de Roy van Zuydewijn (projectleider Vastgoed Reggewoon), Gerrit Breeman (directeur-bestuurder Reggewoon).
Officiële start bouw op oude locatie Blenkeschool 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 2 uur geleden
Een blij team van Draw2design. Zij gingen met de felbegeerde titel en bijbehorende beeldje terug naar de zaak.
'Draw2design is een terechte winnaar' 4 uur geleden
Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 6 uur geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 18 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 21 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 22 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 28 mrt, 13:33