Afbeelding

Zilver en brons voor de turnsters van Fysion!

Algemeen

NIJVERDAL - Op zaterdag 20 april was het Overijssels kampioenschap voor de 6e divisie turnsters van G.V. Fysion Nijverdal. Deze eindfinale werd gehouden in Nieuwleusen. Maar liefst 19 turnsters van Fysion hadden zich naar aanleiding van de plaatsingswedstrijd en play-off wedstrijd geplaatst voor deze finale. Helaas waren Sterre Roelofs en Tara ten Brummelhuis geblesseerd geraakt vlak voor deze wedstrijd en moesten zich om deze reden afmelden voor de finale.

In ronde 1 werd er gestart met de instappers: Jade Wilms (3e), Danique Blom (6e), Mijs Overdorp (9e) en Lara Dijk (13e). Ze turnden een zeer mooie en stabiele wedstrijd. Jade Wilms mocht aan het einde van de wedstrijd zelfs de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Vervolgronden
In ronde 2 mocht Zoey Evers (pupil 1 D3) haar finale turnen. Ze heeft laten zien dat ze erg vooruit is gegaan ten opzichte van de play-off wedstrijd. Uiteindelijk werd Zoey 21e. In ronde 3 mochten de jeugd 1 turnsters en de junioren laten zien dat ze in deze finale thuis hoorden. In baan 1 turnden Marit Pultrum (2e), Lot Hunneman (9e) en Nalani Musters (12e). Ze hebben de hele wedstrijd naar kunnen geturnd en dat leverde uiteindelijk mooie resultaten op met zelfs een zilveren medaille voor Marit.

Vloeroefening
Lianne Deijk, Iris van Urk en Julia Bökkerink turnden in baan 2. Helaas raakte Lianne tijdens de eerste vloeroefening geblesseerd en kon haar wedstrijd niet vervolgen. Iris en Julia lieten vloeroefeningen met een mooie uitstraling zien. Ook hebben ze laten zien dat ze erg netjes kunnen turnen. Iris werd 12e en Julia 13e.

Laatste ronde
In ronde 4 mochten de pupil, 2 turnsters en de senioren de wedstrijddag afsluiten. Britt ter Avest, Ruby Bolink, Nienke Maneschijn, Zoë Pots en Isa Eektimmerman hadden veel en sterke concurrentie, maar lieten zien wat ze konden. Britt eindigde op een 13e plaats van de 35 deelnemers. Ruby (19e), Nienke (27e), Zoë (29e) en Isa (32e) sloten de finale goed af. Marit Timpers (4e), Chaya Dijkgraaf (14e) en Ivanka Preuter (19e) lieten vooral mooie vloeroefeningen zien, die ook hoge scores opleverden. Om met 19 turnsters op deze finale te staan was een hele prestatie waar de trainers erg trots op zijn!

 

Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 3 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 5 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 8 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 11 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 12 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 17 apr, 19:45
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 17 apr, 18:05
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 17 apr, 13:53