<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195474&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Dick Tukkers

Stichting Mantelzorghulp verleent zorg aan iedereen

RIJSSEN - De stichting Mantelzorghulp is een Protestants Christelijke stichting en verricht haar werk vanuit dat oogpunt.

De hulp wordt geboden door vrijwilligers en deze is naast de vaak al bestaande professionele hulp. Alle vrijwilligers die bij de stichting werkzaam zijn, zijn lid van een van de Protestantse kerken. Zorg wordt verleent aan iedereen, ongeacht de identiteit en achtergrond van de zorgvraag.

Wat en voor wie?
De vrijwilligers bieden algemene hulp, oppas bij dementerenden/chronisch zieken, bezoeken van eenzame mensen, boodschappen doen voor of met de zorgvrager, begeleiding/ vervoer naar huisarts of ziekenhuis en ondersteuning van mantelzorgers. In de praktijk komt dit vooral neer op het ontlasten van mantelzorgers van ouderen en/of dementerenden. Door de veranderde wet- en regelgeving vanuit de overheid moeten mensen steeds langer thuis wonen, wat voor naasten toch vaak een forse belasting is.

Terminale (nacht) zorg
Uit de praktijk blijkt dat er veel behoefte bestaat onder terminaal zieke mensen en hun naasten om, voor zover mogelijk, thuis te kunnen overlijden. Mantelzorghulp beschikt over geschoolde vrijwilligers die, soms overdag maar met name in de nachten, de mantelzorgers willen ondersteunen in de zorg.

Vrijwilligers gezocht
Wie komt het team vrijwilligers van Stichting Mantelzorghulp versterken? Dit team van enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers is toe aan uitbreiding, zodat nog meer mensen in de omgeving van Rijssen op ondersteuning vanuit Mantelzorg kunnen rekenen. Heeft de informatie van dit artikel over de zorg voor uw naaste u aangesproken, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met de coördinator: Fenny Brinkman.

Contact voor (hulp)vraag
De coördinator is bereikbaar op maandag, donderdagochtend en vrijdagochtend. Haar telefoonnummer is 0548-541755 of via info@mantelzorghulp.nl. Op donderdag van 9.00 tot 10.30 uur vindt u Fenny met een spreekuur in het gemeentehuis van Rijssen. Verdere informatie is te vinden op www.mantelzorghulp.nl. Mantelzorghulp is gevestigd aan de Haarstraat 83, 7462AL Rijssen.


Dick Tukkers


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195474&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195492&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195475&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>