Afbeelding

Leven met Endometriose

Algemeen

ENSCHEDE - De Endometriose Stichting en het Medisch Spectrum Twente in Enschede organiseren op woensdagavond 22 mei een informatiebijeenkomst over endometriose. De verschillende sprekers gaan in op actuele thema's rondom endometriose, waarbij de aanwezigen zelf ook vragen kunnen stellen.

Endometriose is een ziekte waarbij op-baarmoederslijmvlies-lijkend-weefsel buiten de baarmoederholte voorkomt. Dit kan leiden tot pijnlijke menstruaties in combinatie met darmklachten, blaasklachten, seksuele problemen en vermoeidheid. Deze aandoening kan ook de kans op een zwangerschap ernstig verminderen. Er is nog geen genezing van deze ziekte mogelijk. Wel zijn er verschillende mogelijkheden om endometriose te behandelen. Het is een aandoening waarover niet makkelijk gepraat wordt en die bovendien de kwaliteit van leven drastisch kan verminderen.

Informatiebijeenkomst
De informatieavond op 22 mei heeft als thema 'Leven met Endometriose' en is voor vrouwen met (vermoedelijk) endometriose, hun partners, vaders, moeders, vrienden en alle andere belangstellenden. Verschillende sprekers zoals gynaecoloog drs. L. van Boven, gynaecoloog dr. M. Verberg en endometriosecoach drs. M. Glaubitz geven antwoorden op de vragen: Wat is endometriose? What's hot and what's new? Wie kunnen jou helpen en hoe? En wat kun je zelf? Het programma in het Medisch Spectrum Twente, Koningsplein 1, start om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Er is in het programma ook ruimte om in contact te komen met vrijwilligers van de Endometriosestichting, ervaringsdeskundigen en lotgenoten en om vragen te stellen.

Aanmelden
Aanmelden kan via https://endometriose.nl/agenda/. Vermeld eventuele vragen bij de aanmelding. Voor donateurs is de avond gratis, voor niet-donateurs vragen we een vrijwillige bijdrage van 4 euro.

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 7 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 8 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 14 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 18 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25