Afbeelding
Foto: Picasa

Er wordt weer gevaren

Algemeen

RIJSSEN - De zomp de Regt door Zee heeft op de scheepswerf De Enterse Waarf zijn jaarlijkse onderhoudsbeurt gehad en ligt weer in de botenloods bij haventje van de Pelmolen te Rijssen. De eerste vaartochtjes zijn al gemaakt maar nu beginnen weer de bijzondere vaartochten.

Op zaterdag 11 mei is de eerste vaartocht de Vroege Natuurvaart van 7.00 tot 10.00 uur. Schipper Henk Siegerink heeft er zin in en zegt: s morgens vroeg is het heerlijk rustig als de natuur ontwaakt, de zon schuin over het water schijnt en de eenden, zwanen, waterhoentjes in het water zwemmen en met hun nesten bezig zijn en soms schiet daar het ijsvogeltje voorbij, dan is de hele dag is weer goed. Deze vaartocht is inclusief koffie met een broodje en duurt 3 uur. De kosten zijn € 14,00 en gaat door bij een minimum aantal van 10 personen.

Op deze zaterdag 11 mei is ook de Nationale Molendag en op deze dag kan de Pelmolen te Rijssen gratis bezocht worden. De Enterse zomp vaart tijdens deze dag vanaf de haven bij de molen voor korte belevingstochtjes van een half uur. Vertrek is om 10.00 uur en vaart tot 14.00 uur voor de prijs van € 3,- per persoon. De schippers Henk en Leonard staan klaar om alles te vertellen over het reilen en zeilen van de scheepvaart van vroeger en nu, en over de mooie natuur langs de kronkelende Regge.

Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 1 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 13 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 15 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 21 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 23 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 17 apr, 19:45
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 17 apr, 18:05