rhdr
rhdr

Vrijwilligers Dekenproject blij met eindresultaat

Algemeen

NIJVERDAL - De vrijwilligers van het Dekenproject Zuster Petronella zijn blij. Heel blij. Al jaren zijn ze bezig om het terrein rondom het pand aan de Koninginnestraat op te knappen. De laatste wens was een mooie schuur om te gebruiken als opslag. Inmiddels is ook deze schuur gerealiseerd. "Het ligt er allemaal supermooi bij. We zijn heel tevreden", aldus de dames van het Dekenproject.

Dat het allemaal gelukt is, is mede te danken aan Hart van Nijverdal. Onze redactie sprak enkele vrijwilligers op de Beursvloer Hellendoorn in november vorig jaar. Daar werd een match gemaakt: een mooi artikel in de krant in ruil voor enkele lekkernijen, gemaakt door de vrijwilligers van het Dekenproject. Zo gezegd, zo gedaan. Het project heeft de afgelopen maanden veel aandacht gekregen en werd even goed in het zonnetje gezet. "Dat heeft zeker meegeholpen om zoveel mogelijk geld in te zamelen", vertellen de dames. "Op heel veel verschillende manieren zijn wij ondersteund, door zowel bedrijven als particulieren. Ook op de Voorjaarsbeurs in de Kruidenwijk zijn wij aanwezig geweest en hebben goed verkocht. Hiermee hebben we zelf al veel gelden weten te verzamelen. Uiteindelijk heeft de goede doelen Stichting Chamanfrance contact opgenomen en ons een schuurtje aangeboden. Deze is inmiddels ook al geplaatst. We zijn er erg blij mee."
Voor gebruikers van rolstoelen en rollators was de werklocatie van het dekenproject aan de Koninginnestraat minder goed toegankelijk. Het volledige terrein is nu aangepakt; er ligt nieuwe bestrating, verlichting, elektra en de tuin is mooi opgeknapt. Al met al een super mooi resultaat. Daarom wil het Dekenproject iedereen bedanken die aan dit eindresultaat heeft bijgedragen.

Dekenproject
Het dekenproject bestaat inmiddels als dertig jaar. Elk dagdeel zijn er vrijwilligers in het lokaal te vinden om dekens te maken voor de Filipijnen en diverse Oostbloklanden. Heb jij nog oude slaapzakken of dekens liggen waar je niks mee doet? Of stukken stof, breigaren of haakgaren? Lever dit dan in bij het Dekenproject zuster Petronella Nijverdal aan de Koninginnestraat 20 te Nijverdal. Inmiddels is het project ook vast inzamelpunt voor de Sheltersuit Foundation! Stichting Sheltersuit helpt daklozen en vluchtelingen met een wind- en waterdichte jas, die in een handomdraai tot slaapzak kan worden veranderd. Wat kun je inleveren? Schone slaapzakken en dekbedden van synthetisch materiaal, een defecte rits is geen probleem. Inleveren van alle materialen kan van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 tot 12.00 uur.

Meer info: bezoek de pagina van het dekenproject op Facebook.

Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 7 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 9 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 12 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 15 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 19 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 23 apr, 21:50
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16