Afbeelding

Platina huwelijk!

Algemeen

Op maandag 6 mei was het groot feest in Woonzorgcentrum de Blenke in Hellendoorn. De heer (97 jaar) en mevrouw Luurtsema - Grooters (95 jaar) waren 70 jaar getrouwd! Anneke Raven, burgemeester van Hellendoorn, heeft het echtpaar verrast en gefeliciteerd met hun platina huwelijk. Samen met de mensen die ze liefhebben, hebben ze een feestelijke en gezellige dag beleefd!

"Mijn vader kwam in zijn tienerjaren in Nijverdal terecht toen hij moest onderduiken in de oorlog. Mijn moeder was bevriend met de dochter van de overburen, waardoor ze in contact kwamen en elkaar beter leerden kennen," vertelt de dochter van het echtpaar. Na de oorlog vertrok de heer Luurtsema richting Groningen, waar hij ging werken. Mevrouw Grooters ging hem achterna en ging als dienstmeisje werken in Haren. In deze periode bloeide hun liefde op en wisten ze dat ze voor elkaar wilden gaan.

Huwelijksbootje
Het stel besloot terug te gaan naar het Oosten en gingen samen in Nijverdal wonen. Op 6 mei 1949 stapte het stel in het huwelijksbootje, waarna ze in de jaren erna samen vier kinderen kregen: drie dochters en een zoon. In de jaren die volgden ging de heer Luurtsema werken bij de PTT en bleef zijn vrouw thuis om de kinderen te verzorgen en de huishoudelijke taken uit te voeren. "Mijn vader vond het heerlijk om in zijn vrije tijd de fiets te pakken en samen met ons, de kinderen, de natuur te ontdekken. Mijn moeder hield zichzelf op een andere manier bezig; ze verrichtte veel vrijwilligerswerk, onder andere bij de basisschool waar wij als kinderen op school zaten," aldus de dochter.

Grootouders
Inmiddels is het echtpaar trotse grootouders van zes kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. "Na het herseninfarct van mijn moeder, was het helaas niet meer mogelijk om zelfstandig te blijven wonen. Gelukkig kwam er een inleunwoning vrij in het Woonzorgcentrum de Blenke in Hellendoorn. Hier konden mijn ouders samen blijven wonen en toch de hulp krijgen die ze nodig hadden."

Het geheim
Wat het geheim precies is van dit lange huwelijk weet de dochter van het echtpaar niet precies. "Wat ik wel weet is dat mijn ouders altijd met elkaar zijn blijven communiceren, naar elkaar hebben geluisterd en elkaar hebben gerespecteerd".

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 1 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 2 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 3 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 6 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 9 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 12 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 12 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen gisteren