Afbeelding
Foto: Wim Beunk

Het waterpoloseizoen voor de Ravijnheren is voorbij

Algemeen

NIJVERDAL - De waterpolo heren van Het Ravijn zijn er dit weekend niet in geslaagd om de halve finale van de play-offs voor het landskampioenschap te bereiken. De ploeg van Marc van Groen werd in twee wedstrijden verslagen door regerend landskampioen en bekerhouder AZC Alphen.

Vrijdag won de ploeg, met daarin drie Servische internationals in het Alphense zwembad De Thermen, met 11-6 van Het Ravijn. Lars Gottemaker over die wedstrijd "We hebben aanvallend te veel kansen gemist, waardoor we niet bij konden blijven. Fouten aan onze kant werden afgestraft. Toch hebben we met een aantal goede combinaties blijven spelen, maar helaas hebben we onszelf niet kunnen belonen".

Gedomineerd
Zaterdag wist AZC, na drie en een halve periode gedomineerd te zijn geweest door de heren van Het Ravijn, met een nipte 10-11 overwinning de halve finale te bereiken. Dit nadat het elfde doelpunt, gescoord door Lars Gottemaker, door de derde scheidsrechter werd afgekeurd omdat het net na het eindsignaal viel.

Competitie
De Ravijnheren lieten in de eerste drie en een halve periode zien prima met de regerend landskampioen mee te kunnen. De Nijverdallers domineerden, aangemoedigd door het fantastische thuispubliek en de opzwepende muziek, met periodestanden van 5-2, 8-6 tot en met een 9-7 stand de wedstrijd. AZC wist in de laatste drie minuten van de vierde periode de gecreëerde kansen wel te scoren. De gelijkmaker viel net buiten het eindsignaal, waardoor Alphen de halve finale mag gaan spelen. Hiermee eindigt het seizoen voor de heren met een uitstekende zevende plaats in de competitie. Zij spelen, net als de waterpolodames, ook volgend seizoen weer in de hoogste klasse van de Eredivisie.

Foto: Wim Beunk

Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 2 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 4 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 6 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 10 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 13 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen gisteren
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16