Afbeelding

De Welle behaalt keurmerk voor personenalarmering!

Algemeen

HELLENDOORN/WIERDEN - Stichting De Welle, de welzijnsorganisatie in Hellendoorn en Wierden, heeft op 21 mei het WDTM certificaat in de wacht gesleept. WDTM staat voor Wonen Diensten Techniek voor Mensen. Het certificaat is een getuigschrift en biedt het bewijs dat het systeem echt veilig is.

Stichting De Welle biedt al ruim 10 jaar personenalarmering aan voor ouderen, maar ook voor mensen met een beperking. Deze groep blijft tegenwoordig zo lang mogelijk thuis wonen. Personenalarmering is één van de zaken die het voor deze mensen mogelijk maakt en het gevoel van veiligheid vergroot. Door een druk op de knop wordt er verbinding gemaakt met een meldkamer, die vervolgens contact opneemt met de thuiszorg, familie of buren.

Beoordeling
De beoordelende organisatie KIWA was een hele dag lang op bezoek bij Stichting De Welle en sprak hier met medewerkers van de (financiële) administratie en de eigen technische dienst. Ook zijn de vrijwillige monteurs stevig aan de tand gevoeld. Het bleef echter niet bij praten alleen, ook in de praktijk moet het kloppen. Er werd dus uitvoerig gecontroleerd of De Welle aan alle kwaliteitseisen voldoet. Voldoen de apparaten aan alle technische eisen, hoe en hoe snel wordt er gereageerd op storingen en hoeveel tijd zit er tussen de aanvraag en de werkelijke aansluiting? Alle werkzaamheden vanaf aansluiten tot beëindigen van de personenalarmering werden nauwkeurig onder de loep genomen.

Prachtig resultaat
Aan het einde van de dag gaf KIWA aan geen enkel minpunt te hebben kunnen ontdekken. Een prachtig resultaat! KIWA sprak bovendien haar waardering uit voor het feit dat de monteurs zich allemaal inzetten op vrijwillige basis en heel snel een personenalarmering plaatsen of een mogelijke storing oplossen. Dat verhoogt het gevoel van veiligheid bij de gebruikers van het systeem.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over personenalarmering? Neem dan contact op met Stichting De Welle via 0548-638810. Mailen kan naar alarmering@stichtingdewelle.nl

Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 47 minuten geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 2 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 3 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 5 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 7 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 22 uur geleden
Afbeelding
Leer alles over de snijplotter 23 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters winnen rijstijlrubrieken 26 mrt, 20:39