Afbeelding

Benefietconcert: Het Zwitserland project

Algemeen

RIJSSEN/NIJVERDAL - In december 2016 raakte de Nijverdalse Roy Scholten ernstig gewond na een bedrijfsongeval. Roy was als elektriciën aan het werk op de zolder van een nieuwbouwhuis in Wijchen en is daar 6 meter naar beneden gevallen. Roy kwam op zijn rug op de begane grond terecht. In het ziekenhuis in Nijmegen werd vastgesteld dat Roy een gebroken schouder, borstbeen en ribben had. Ook zijn rug was kapot: een zogenaamde incomplete dwarslaesie. Een ruggenwervel was helemaal verbrijzeld.

Na drie maanden revalidatie in het Roessingh werd Roy naar huis gestuurd, naar zijn vrouw en twee jonge kinderen. Roy was zogenaamd 'rolstoelklaar' en bij het Roessingh uitgerevalideerd. Toen hij thuis kwam, had Roy geen gevoel in zijn benen. Met allerlei hulpmiddelen probeerde hij het gevoel in zijn benen terug te krijgen. Hij kwam er helaas niet veel verder mee. Zijn blaas en darmen werken niet en zijn lichaamstemperatuur is ontregeld. Maar Roy geeft niet op! Onlangs heeft Roy een gesprek gehad met een arts in Zwitserland over de zogenaamde LION-procedure. Bij deze procedure wordt het zenuwstelsel gestimuleerd middels een soort pacemaker met elektroden in de buik. De arts is ervan overtuigd dat hij Roy kan helpen om in elk geval weer te staan, maar ook om echt stappen te zetten.

Kostenplaatje
De ingreep betekent een verblijf van vier dagen in Zwitserland en een kostenplaatje van € 80.000, waarvoor geen vergoeding van een ziektekostenverzekeraar tegenover staat. Na de behandeling zal het Roy nog veel geduld en doorzettingsvermogen kosten om tot het beste resultaat te komen. Hij heeft nog een lange weg, die wel twee tot drie jaar kan duren, te gaan. Maar Roy wil deze behandeling o zo graag laten plaatsvinden.

Benefietconcert
De leden van vocaal Ensemble De Twente Zangers willen Roy en zijn gezin graag steunen door een benefietconcert te organiseren die op 21 juni gaat plaatsvinden in gaat plaatsvinden in de St Antonius van Paduakerk in Nijverdal. Aan het concert wordt medewerking verleend door de bekende pianist Jan Lenselink en het mannenensemble 'Espressione'. Het belooft een prachtige muzikale avond te worden waar ook Roy en zijn gezin bij zullen zijn. De opbrengst van deze avond is bedoeld voor de behandeling van Roy Scholten.

Bijdragen
Wat zou het prachtig zijn als deze avond er mede toe bijdraagt dat Roy en zijn gezin een betere toekomst tegemoet gaan. Stelt u zich eens voor, dat hij weer gevoel zou krijgen in zijn benen en weer zou kunnen staan en lopen! Wilt u ook Roy en zijn gezin steunen en de behandeling voor hem in Zwitserland mogelijk maken? U kunt dit goede doel steunen door een kaart voor dit prachtige concert te kopen. Kaarten à € 15,- kunt u bestellen via projectzwitserland@outlook.com of 06-57628068.

Roy Scholten en zijn gezin willen u alvast bedanken voor uw bijdrage.

Foto: Floris Kayim

Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 20 apr, 10:05