Afbeelding
Foto: Photographer: Passieenfotografie.nl

35e editie van de triathlon Holten

Algemeen

HOLTEN - In het weekend van 28 juni vindt de 35e editie van de Triathlon Holten plaats. Op vrijdagavond wordt er, net als voorgaande jaren, de Rabo Kids Triathlon en de Vivera run georganiseerd. Aansluitend aan het sportieve deel van het evenement wordt de avond afgesloten met een openingsfeest.

Ten opzichte van vorig jaren zijn er geen wijzigingen doorgevoerd. De organisatie zet zich dit jaar wederom in om er een fantastische dag van de maken! "Door het succes in voorgaande jaren is het event inmiddels uitgegroeid tot een sportfestival met een combinatie tussen sport en gezelligheid. Dit jaar zetten we deze lijn dan ook zeker door," aldus Martin Pieters, voorzitter van de organiserende stichting.

Totale beleving
Er wordt dan ook flink uitgepakt bij de opening van de Triathlon op vrijdagavond. Nadat de triatleten van de toekomst zijn gefinisht bij de Rabo Kids Triathlon, gaat de Vivera Run van start. Tijdens deze wedstrijd leggen deelnemers individueel of met een bedrijventeam een afstand van 5 of 10 kilometer af. Zij lopen dan over het 2,5 kilometer lange loopparcours van de Triathlon. Volgens Pieters maakt dat de wedstrijd juist zo uniek en sfeervol. "Het parcours loopt namelijk gedeeltelijk door het gezellige centrum van Holten. Deelnemers zullen op iedere straathoek aangemoedigd worden. Bovendien doen de deelnemers iedere ronde het opgebouwde stadion op de Kalfstermansweide aan, waardoor zij zich steeds weer wanen als topsporter."

Sfeer
De organisatie vindt de gehele sfeerbeleving erg belangrijk. "We willen de deelnemers en toeschouwers het beste geven wat Holten te bieden heeft en dat begint natuurlijk al bij een gezamenlijke warming-up. Deze wordt verzorgd door Movado Sports, een sportschool met vestigingen in Holten, Goor en Eibergen. Ook aan de cooling-down is gedacht. Deze is in handen van de band Kabaal uit Bathmen, zij staan op de bühne tijdens het openingsfeest. Deze band heeft in het verleden in voorprogramma's gestaan van bijvoorbeeld Normaal, Bløf en Rowwen Héze, dus dat moet ongetwijfeld leuk worden."

Programma
19.00 uur: Start Rabo Kids Triathlon;
20.45 uur: Start Vivera Run 10 en 5 kilometer;
22.00 uur: Openingsfeest met Kabaal.

Inschrijving geopend
De inschrijving is reeds geopend en al 250 deelnemers zullen aan de start verschijnen. De inschrijving sluit op 26 juni om 12.00 uur, maar sluit eerder als alle startplaatsen vergeven zijn. Meer informatie en inschrijven: www.triathlonholten.nl/vivera-run

Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 7 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 9 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 11 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 15 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 18 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 23 apr, 21:50
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16