Afbeelding

Afval scheiden bij CSG Reggesteyn

Algemeen

NIJVERDAL - Bij het CSG Reggesteyn aan de Willem de Clercqstraat in Nijverdal staan vanaf nu veel opvallende, zelfgemaakte afvalbakken. Deze afvalbakken maken het mogelijk voor de leerlingen en docenten om vier verschillende soorten afval te scheiden. In samenwerking met de schoolleiding, docenten en de gemeente Hellendoorn hebben de leerlingen werk gemaakt van de gescheiden afvalinzameling.

Circa 80% van al het restafval in de gemeente Nijverdal bestaat uit herbruikbare grondstoffen. Vaak wordt dit afval onnodig verbrand, terwijl het ook gerecycled kan worden. Correct afvalscheiding en recycling draagt bij aan de gezondheid van de mens en een duurzaam milieu.

Voorlichtingslessen
In de zomer van 2018 gingen een viertal leerlingen met docenten de uitdaging aan om het afval op de school te scheiden. Vervolgens is dit thema tijdens voorlichtingslessen ook onder de aandacht gebracht bij de andere leerlingen van de school. Met deze voorlichtingslessen is de bewustwording bij de leerlingen over het belang van afval scheiden en recyclen vergroot.

Herkenbare afvalbakken
De leerlingen die hebben gewerkt aan het project, hebben deze week de afvalbak onthult, waardoor het eenvoudiger wordt om de vier verschillende soorten afval te scheiden. Iedere bak is gekenmerkt met symbolen en specifieke kleuren, passend bij het soort afval: papier en karton, plastic, metalen verpakkingen en drankkartons, groente- fruit- en tuinafval en restafval. Verspreid door de gehele school staan er zeven afvalbakken.

Gemeente Hellendoorn
De gemeente Hellendoorn ondersteunt dit project door aparte verzamelcontainers af te leveren bij de school. Deze containers worden gescheiden geleegd, waardoor het afval gescheiden blijft. Hierdoor wordt het groente-, fruit- en tuinafval verwerkt tot compost en biomassa en wordt het plastic verwerkt tot nieuw plastic. Het overige restafval wordt opgehaald door een particuliere inzamelaar voor bedrijfsafval.

Meer recyclen
CSG Reggesteyn heeft als doel om steeds meer afval te gaan scheiden en toe te werken naar een duurzame samenleving. Docent Jos Kamp vindt het belangrijk dat de leerlingen worden betrokken bij actuele vraagstukken die een positieve bijdrage leveren aan een duurzame samenleving.

Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 1 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 3 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 5 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 5 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 7 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 9 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45
Afbeelding
Leer alles over de snijplotter 27 mrt, 17:29