Afbeelding

Boskindmiddag

Algemeen

NIJVERDAL - Kinderen krijgen op vrijdag 14 juni de ruimte om de vrijheid in het bos te ervaren. Spelenderwijs leren ze de natuur te ontdekken en verbinding voelen met de natuur. Tijdens deze middag gaat iedereen leven als in de oertijd en zoals de natuurvolkeren van nu nog steeds dagelijks doen. Zij weten precies wat ze uit de natuur kunnen gebruiken en eten. Dit doen ze iedere dag met veel respect voor de aarde. Wil jij ook leren wat de natuur ons te bieden heeft?

Alle deelnemende kinderen en vrijwilligers zullen zich om 14.30 uur verzamelen rondom het vuur bij de BosKind-setting. Samen gaan ze glutenvrije pannenkoeken eten en wat drinken. Na deze warme lunch, zullen ze zelf vuur gaan maken zonder aansteker. Hierbij kunnen zij een echt "Vuurmeester-diploma' verdienen. Samen gaan de kinderen het bos in om aanmaakmateriaal uit de natuur te verzamelen.

Dierensporen
Tijdens deze wandeling in de natuur kan het zijn dat de kinderen verse dierensporen ontdekken of misschien zelfs wel een ree zien! De kinderen maken na het verzamelen hun eigen vuurplaats klaar. Het maken en gebruiken van vuur is één van de eerste en dé belangrijkste uitvinding van de mens. Vuur geeft warmte en licht en kan worden gebruikt om eten te bereiden.

Zelf vuur maken
Helaas is het niet eenvoudig om zelf vuur te maken; een goede voorbereiding en veel oefenen is essentieel. Naast het verzamelen van aanmaakmateriaal zullen de kinderen allerlei andere activiteiten in het bos doen, waaronder het snijden van een appel met behulp van Pom-ti-Dom. Ook zullen er armbandjes gemaakt worden van echte schapenwol en is er ruimte om lekker te spelen.

Praktische informatie
Kleed je kind goed en warm aan en trek je kind stevige schoenen aan. De locatie is een overdekte, door vuur verwarmde ruimte. Het Boskindmiddag vindt plaats op vrijdag 14 juni bij het buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen deelnemen aan deze leerzame middag voor €18,00. Aanmelden kan op www.staatsbosbeheer.nl/

Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 4 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 7 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 9 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 12 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 16 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 23 apr, 21:50
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16