Afbeelding

Voorstel realiseren nieuwe huisvesting CSG Reggesteyn

Algemeen

NIJVERDAL - Het college van Burgemeester en Wethouders wil tijdens de raadsvergadering op dinsdagavond 9 juli voorstellen om een nieuwe, toekomstbestendige en energiezuinige school te bouwen voor CSG Reggesteyn.

CSG Reggesteyn heeft in 2013 een huisvestigingsplan ingediend bij de gemeente Nijverdal. De voorkeur van de school ging uit naar een nieuwbouwlocatie, maar ook renovatie van een ouder pand was een mogelijke optie. Uit onderzoek blijkt dat de kapitaallast die jaarlijks opgebracht moet worden bij renovatie bijna gelijk is als die bij nieuwbouw. Daarom is de mogelijkheid voor een nieuwbouwpand nader onderzocht.

Voorstel
Wethouder Anja van den Dolder geeft aan in de afgelopen periode intensief samen te hebben gewerkt met het Reggesteyn. Hierbij was het gezamenlijke doel om een nieuwe, toekomstbestendige en energiezuinige school te realiseren, waar leerlingen van het VMBO tot en met het Gymnasium een prettige leeromgeving zullen hebben. Aart van 't Veld, bestuurder van Reggesteyn, is ook enthousiast over deze samenwerking. Het is een prachtig perspectief voor de school, maar ook voor alle inwoners van de gemeente Hellendoorn. Met het nieuwe gebouw hoopt de school nog beter vorm te kunnen geven aan de verbinding tussen onderwijs en samenleving. De school wil een breed onderwijsaanbod aanbieden, welke toegankelijk is en dichtbij.

Maatwerkoplossing
De financiering van een nieuwbouwlocatie is mogelijk onder voorwaarde dat er vanaf 2023 jaarlijks €600.000 door de gemeente beschikbaar wordt gesteld voor de kapitaallast. Ook zal het CSG Reggesteyn zelf een forse financiële bijdrage moeten leveren om nieuwbouw mogelijk te maken. Doordecentralisatie maakt het mogelijk om het voorstel mogelijk te maken. De gemeente draagt hierbij de verantwoordelijkheid voor de nieuwbouw over aan het schoolbestuur.

Behandeling
Op dinsdag 25 juni vindt de commissievergadering Samenlevingszaken plaats. Deze vergadering is openbaar en ook live mee te kijken via www.raad.hellendoorn.nl. Bij deze vergadering is het mogelijk om in te spreken over de huisvesting van CSG Reggesteyn. Op dinsdagavond 9 juli staat het voorstel van het college op de agenda en zal de gemeenteraad een besluit nemen over deze kwestie.

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 2 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 4 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 7 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 11 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 21 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46