Afbeelding
Foto: Picasa

25 jaar Nijverdalse rallyrijders

Algemeen

NIJVERDAL - Met het rijden van de Twente rally in het najaar van 2018 vierden Bertram Altena en Chris Aaltink uit Nijverdal een uitzonderlijk jubileum in de rallywereld. In 1994 begonnen zij met rally rijden en hielden dat onafgebroken elk jaar vol tot op de dag van vandaag. Voor een amateurteam is dit een bijzondere prestatie, gezien de grote investeringen, geld en moeite wat zij hebben gedaan om hun Open Manta i200 aan het rijden te houden. Daarbij te zeggen dat ongeveer de eerste helft van die jaren de carrosserie vrijwel geheel wit was vanwege de nauwelijkse sponsoring. Alleen Autobedrijf Lohuis, van Wim en Ria Lohuis hebben hen vanaf het begin gesponsord.

Bertram en Chris begonnen met het rijden van rallysprints en korte rally's, welke werden gereden ergens op een industrieterrein. Na zes jaar reden zij hun eerste rally in het buitenland: de Sezoensrally in 2000, rond Bocholt in Belgisch Brabant. Tijdens deze rally werden ze 18e algemeen en in 2002 werden ze er 8e algemeen.

Carrière
Tijdens hun carrière reden ze zo'n twee tot zeven rally's per jaar. In 2005 werden ze derde in de Duitse Rallye Vogelsberg, in 2009 werden ze vijfde in de (Youngtimer-) Rallye Köln-Ahrweiler en in 2014 en 2015 behaalden ze de derde plek. In 2002 wonnen ze zelfs twee rally's op één dag! Verder werden ze derde algemeen in de Rallye Grönegau in 2015. Hun beste resultaat in de Hellendoorn rally was een tiende plaats in 2017. Samen reden ze in Nederland, België en Duitsland.

Sponsoren
Hun Opel Manta i200, die het laatste decennium zonder uitzondering een rijk kleurenpalet aan sponsorlogo's vertoonde, is in al die jaren geëvolueerd tot een top 'koersmachine' met een 2.4 liter motor met minstens 240 pk. Qua preparateurs van de wagen was het een komen en gaan, maar uiteindelijk bleven daar twee 'die-hards' over, mannen van het eerste uur, Erik Olthuis en Paul Heuver.

Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 12 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 14 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 16 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 20 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 23 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 23 apr, 21:50
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16