Afbeelding
Foto: REYER BOXEM

Voorstelling Maalkop

Algemeen

HEETEN - Maalkop, de succesvoorstelling over een jonge boer in psychische nood, is van 14 t/m 16 juni te zien in Heeten.

Maalkop vertelt het verhaal van een jonge boer, gespeeld door Fabian Jansen, die noodgedwongen afstand moet doen van zijn bedrijf. De boer voelt zich vergroeid met de streek, de grond en zijn dieren. Hij kan niet meer terug, alleen nog terugkijken. Alleen een koe houdt hem overeind, of houdt zij hem juist gevangen?

Discussie
Het thema rond de boer in psychische nood kon op veel aandacht rekenen van media en overheid. Zo schreef De Correspondent een groot artikel over psychische nood onder boeren en besteedde ook dagblad Trouw veel aandacht aan de thematiek. Volgens actualiteitenprogramma Nieuwsuur toont onderzoek in omringende landen aan dat het aantal zelfmoorden bij boeren beduidend meer voorkomt dan bij andere beroepsgroepen. Minister van Landbouw Carola Schouten kondigde afgelopen november maatregelen aan om het aantal zelfmoorden onder boeren tegen te gaan.

Meer informatie
De voorstelling vindt plaats bij niet-operationeel melkveebedrijf aan de Zonnenbergen 11 in Heeten. Kaarten zijn voor €19,50 verkrijgbaar op de website www.schouwburghengelo.nl/bestel/4748

V.l.n.r.: Dennis Hesselink (directeur Oude Wolbers), Willemijn de Roy van Zuydewijn (projectleider Vastgoed Reggewoon), Gerrit Breeman (directeur-bestuurder Reggewoon).
Officiële start bouw op oude locatie Blenkeschool 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 3 uur geleden
Een blij team van Draw2design. Zij gingen met de felbegeerde titel en bijbehorende beeldje terug naar de zaak.
'Draw2design is een terechte winnaar' 5 uur geleden
Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 7 uur geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 20 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 22 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! gisteren
Afbeelding
ColumLicht balsemen 28 mrt, 13:33