Afbeelding

Muurschildering De Blokkendoos

Algemeen

NIJVERDAL - De wijk- en speeltuinvereniging de Blokken heeft het plan opgevat om een mooie muurschildering op de zijgevel en een stukje van de voorgevel van De Blokkendoos aan de P.C. Stamstraat in Nijverdal te laten maken. Naar aanleiding van voorstellen van de initiatiefgroep Mural Art, één van de werkgroepen vanuit de CultuurCaravaan, krijgt het plan nu haar definitieve vorm.

Dit is de eerste "mural" die naar aanleiding van de aanmelding van het initiatief bij de CultuurCaravaan gemaakt gaat worden. Als bewoner van De Blokken heeft kunstenaar Henk-Jan Bakker aangeboden het kunstwerk te maken. Er is gekozen voor een prachtig ontwerp waarbij de identiteit van de wijk De Blokken goed tot uiting komt. Een ontwerp dat in de ledenvergadering van de wijkvereniging van 21 mei is goedgekeurd.

Ontwerp
Zoals Henk-Jan Bakker het zelf verwoordt: "De Blokken klinkt een beetje als een stijf en onveranderbaar stramien. Je kunt tenslotte toch niet zoveel doen met blokken? Al decennia blijkt niets minder waar en telkens weer blijkt variatie en ruimte voor persoonlijke uitingen, groen en naoberschap het hier erg goed te doen. De muurschildering wordt een verbeelding van de wijk door de tijd.

Geheim
Om de spanning erin te houden, blijft het ontwerp zelf nog even geheim. In de loop van deze maand wordt begonnen met de realisatie van het kunstwerk met behulp van enige vrijwilligers. In september tijdens "burendag" hoopt de wijkvereniging de opening van het kunstwerk feestelijk met de bewoners te vieren.

Initiatief
Het bestuur van Wijkvereniging De Blokken is erg blij met het initiatief van de Mural Art werkgroep om een kunstwerk in de openbare ruimte te realiseren. De werkgroep Mural Art in de gemeente Hellendoorn gaat nu verder met het plannen maken voor muurkunst op plekken waar dit past, mogelijk en gewenst is.

Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 11 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 13 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 16 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 19 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 20 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 17 apr, 19:45
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 17 apr, 18:05
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 17 apr, 13:53