Afbeelding

Eerste wereldkampioenschap standwerken ooit is in Rijssen

Algemeen

RIJSSEN - Al jaren wordt er een standwerkersconcours gehouden in Rijssen, maar dit jaar is het evenement groter dan ooit. Medeorganisator Johnny Jansen heeft namelijk Stibesta, Stichting tot bevordering van het Standwerken, uitgedaagd om er een wereldkampioenschap van te maken en dat is gelukt!

Het wereldkampioenschap wordt gehouden op 29 juni in het centrum van Rijssen, ook deels op de markt. Maar liefst 25 standwerkers zullen tussen 10.00 en 17.00 uur proberen hun producten aan u te slijten. Het internationale deelnemersveld met onder meer afvaardigingen uit Duitsland, België, Indonesië en natuurlijk Nederland gaan strijden om de beker en om de eer.

Jurybeoordeling
Deelnemende standwerkers zijn herkenbaar aan de vlag bij de stand. Buitenlandse deelnemers aan de vlag van hun land en de Nederlandse aan de provincievlag. Wanneer de deelnemer de meegebrachte waren bij het publiek aanprijzen, kan het zomaar zijn dat de jury incognito de deelnemer beoordeelt op welsprekendheid, originaliteit en overtuigingskracht. Na 17.00 uur zal dan de winnaar bekend worden gemaakt. Het behalen van het kampioenschap is goed voor de standwerker zelf. Het geeft aan hoe goed iemand het vak beheerst en dat is goed voor de carrièremogelijkheden. Dat dit unieke kampioenschap ook waarde heeft voor de gemeente Rijssen en de provincie Overijssel blijkt wel uit de aanwezigheid van burgemeester Arco Hofland en Commissaris van de Koning Andries Heidema. Zij zullen de prijzen uitreiken.

Genieten
Neem een grote tas mee, kom naar het unieke en eerste wereldkampioenschap standwerken en laat u verleiden tot grootse aankopen bij de standwerken.

Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 8 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 10 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 13 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 16 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 20 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 23 apr, 21:50
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16