Afbeelding

Plan Reggesteyn

Algemeen

HELLENDOORN - Het college heeft op maandagavond 3 juni een besluit genomen over de huisvesting van CSG Reggesteyn en besloten tot nieuwbouw op de huidige locatie aan de Noetserlerberg.

Een breed pakket pakket voor voortgezet onderwijs is essentieel voor de leerlingen in de gemeente Hellendoorn. Daarbij hoort ook een duurzame toekomstbestendige accommodatie. Tegelijkertijd kampt de gemeente Hellendoorn met grote financiële tekorten, hoge schulden en daarnaast is het exploitatietekort van het complex van Het Ravijn erg hoog. Daarom vindt Lokaal Hellendoorn dat bij nieuwe investeringen goed moet worden gekeken naar eventuele andere of betere mogelijkheden en of de financiële risico's zoveel mogelijk beperkt kunnen worden.

Sport en beweging
Sport en beweging is een belangrijk onderdeel in het voortgezet onderwijs. Daarom wil Lokaal Hellendoorn het college en Reggesteyn voorstellen om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om het Reggesteyn te integreren in zwem-sport-zorg Het Ravijn. Met deze oplossing kan er een nieuw, duurzaam en modern gebouw gerealiseerd worden tegen minder kosten. Het pand van Het Ravijn is centraal gelegen, goed bereikbaar en op loopafstand van het station. Deze samenwerking zal inhoudelijk en financieel winst opleveren voor Reggesteyn en Het Ravijn. Een win-win situatie voor beide partijen, aldus Lokaal Hellendoorn.

Gezamenlijk gebruik
Door alle ruimtes gezamenlijk in gebruik te nemen, zal het een behoorlijke besparing kunnen opleveren voor Reggesteyn en Het Ravijn. Hierbij wordt gedacht aan gezamenlijk gebruik van de ruimtes binnen en buiten, horeca, energie etc.

Gemeentebegroting
Uit de gemeentebegroting blijkt dat de gemeente Hellendoorn al jaren minder geld uitgeeft aan onderwijs. De begroting laat onder andere zien dat er wel meer geld wordt besteed aan sport en cultuur. Maar aangezien Lokaal Hellendoorn goed onderwijs ook een belangrijke kerntaak vindt, stellen ze voor de te hoge exploitatielast van het zwembad te verminderen door Reggesteyn maximaal gebruik te laten maken van dit complex.

Daarnaast vraagt Lokaal Hellendoorn aan Reggesteyn om te overwegen de beroepsopleiding Zorg en Welzijn onder te brengen in de gemeente Hellendoorn. Daarmee zou het opleidingsaanbod van de beide locaties van Reggesteyn weer in balans komen.

Woonconcepten
Lokaal Hellendoorn verzoekt het college in contact te gaan met de provincie of de bestaande locaties en de vrijkomende locatie van Reggesteyn ingevuld kunnen worden met innovatieve woonconcepten. Hierbij wordt voornamelijk gedacht aan woningbouw voor ouderen en jongeren.

Commissievergadering
Lokaal Hellendoorn verzoekt burgemeester en college een reactie te geven in de commissievergadering van de commissie samenlevingszaken van 25 juli.

Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 9 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 11 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 14 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 17 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 21 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 23 apr, 21:50
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16