Afbeelding

Winkeliers mogen zelf bepalen of ze hun winkel openen op zondag!

Algemeen

HELLENDOORN - Dinsdag 11 juni vond de raadsvergadering plaats. Tijdens deze vergadering heeft de raad ingestemd met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om de winkeltijden in de gemeente Hellendoorn te verruimen. Door deze instemming mogen winkeliers vanaf heden zelf bepalen of ze op zondag wel of niet open gaan tussen 12.00 en 18.00 uur.

Op verzoek van de gemeenteraad is er een koopzondagenenquête uitgezet. Deze enquête kon men invullen van 19 maart tot en met 9 april eerder dit jaar. Een ruime meerderheid van 3.335 respondenten gaf aan dat de winkels geopend mogen zijn op zondag. Het college nam deze uitkomst ter harte en laat vanaf nu de winkeliers zelf bepalen of ze hun deuren openen op zondag. 'Dat de raad heeft ingestemd met het voorstel en winkeliers op deze manier zelf de regie krijgen is een mooie uitkomst. Of winkeliers gebruik gaan maken van deze mogelijkheid is aan hen. Wij vonden het alleen niet meer gepast om voor hen te besluiten, vooral niet nu er vanuit de samenleving zo'n duidelijk beeld naar voren kwam,' aldus wethouder Margreet Overmeen - Bakhuis.

Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 1 uur geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 3 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 5 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 18 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 19 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' gisteren
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54