Afbeelding

De Zweef blijft in eerste klasse

Algemeen

NIJVERDAL - Tamelijk gemakkelijk heeft De Zweef uit Nijverdal zich gehandhaafd in de eerste klasse. "Die lui waren gewoon een stuk beter," verzuchtte een WAVV-supporter na afloop. En zo was het ook. Op twee kansen na was De Zweef de baas en won verdiend. "Dit voelt als een promotie," reageerde Anton Wennemers, die volgend seizoen met een tamelijk nieuwe selectie opnieuw de strijd aan gaat om klassebehoud.

De Zweef had vanaf het begin van de wedstrijd het heft in handen met kansen in het eerste kwartier voor Jesper Middelkamp en Marco ten Dam. Het leek erop alsof WAVV op voorhand al de kop in de schoot had gelegd. De ploeg kreeg nauwelijks mogelijkheden. Kwam niet verder dan het strafschopgebied en zelfs vaak dat niet.

Voorsprong
Het was dan ook terecht dat De Zweef na een klein half uur ene voorsprong nam. Roy ten Dam veroverde de bal, zette zijn man aan de kant en gaf ene mooie diepe bal op Jesper Middelkamp. Die haalde de achterlijn en gaf fraai en hoog voor op Daniel Jannink, die keurig inkopte: 0-1. Pas in de 44e minuut was de eerste kans voor WAVV.

Tweede helft
Kort na de rust, met nog 25 minuten op de klok, maakte Marco ten Dam plaats voor Marc Nieboer. Rond deze periode was bij De Zweef de concentratie even weg wat leidde tot geel voor Sven Dikkers en Daniel Jannink. Even later rende Daniel Thole de hele zijlijn langs en gaf mooi voor op Daniel Jannink, die zijn vrije kopkans op de paal zag belanden.

Winst
De beloning voor het betere spel kwam ruin vijf minuten voor tijd. Jesper Middelkamp liet al z'n tegenstanders achter zich. Vanaf de achterlijn bediende híj Marc Nieboer op de penaltystip, die keurig in tikte: 0-2. De ontlading na afloop was groot en terecht voelde het als een promotie. Volgend jaar gaat het team weer naar de eerste klasse. Dan liever geen nacompetitie, want die zou de viering van 100 jaar De Zweef danig kunnen verstoren.

De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.