Afbeelding

Lil'Hill gaat verhuizen!

Algemeen

LUTTENBERG - "21 jaar zijn we geworden. En nu dan?!" Dat is wat de organisatie van het Luttenbergse popfestival Lil'Hill zich afgelopen voorjaar afvroeg. Het antwoord bleek simpel: verhuizen. En dan niet zomaar verhuizen, maar naar 'de mooiste plek van Luttenberg'. Op de flank van de gelijknamige berg, de Lil'Hill in een beetje fantasierijk Engels. Ruim baan voor Lil'Hill dus, na 20 jaar eindelijk óp de Lil'Hill.

Het Luttenbergse popfestival vierde haar eerste elf edities op de plaatselijke ijsbaan, waarna de organisatie in 2010 besloot te verkassen naar een weilandje net buiten het dorp. "Dat bleek een gouden greep," vertelt Wout Oosterwechel van het organiserende Beppie Concerts. "Het beschikbare terrein werd een stuk kleiner, maar het was absoluut een stap vooruit. Het festival werd er intiemer en knusser door."

Met de vuist op tafel
En toch ging het weer kriebelen. Want na 9 jaar op dezelfde plek treedt toch de sleur op, erkent Oosterwechel: "Ongemerkt schakel je als organisatie langzaam over op de automatische piloot. Maar wij wilden juist graag weer helemaal fris naar ons eigen feestje kunnen kijken,' vult Oosterwechel aan. Daarom gingen ze met een open vizier weer verder knutselen aan Lil'Hill.

Weer knusser en intiemer
Oosterwechel belooft dat het festival niet anders wordt dan voorheen: "Muziek, feest, hapje, drankje, gekkigheid, maar dan op de mooiste plek van Luttenberg, op de flank van de berg met dat adembenemende uitzicht. We denken dat het festival, net als na de vorige verhuizing, nog weer knusser en intiemer wordt. En dat komt de sfeer alleen maar ten goede, vermoeden wij als weldenkende, 21-jarige volwassenen."

Maestro, muziek!
Op het verjaardagsfeest van Lil'Hill staat ook dit jaar uiteraard weer de muziek centraal. Vanaf het podium hoor je onder andere rockchick Elsa Lester, de aanstekelijke britpoppers Millenials en de van-je-hatseflats-rock 'n roll van The Tambles.

Wat is Lil'Hill
Al twintig jaar organiseren vrijwilligers uit het pittoreske Sallandse dorp Luttenberg met veel liefde dit muziekfestival. In de loop der jaren boden ze bovendien een podium aan jong talent, dat later uitgroeide naar optredens in grote zalen en internationale festivals.

Meer informatie
Het evenement vindt plaats op zaterdag 13 juli van 16.00 tot 02.00 uur aan de Bergweg in Luttenberg. Een toegangskaartje kost €12,00 aan de kassa. Meer informatie is de vinden op www.lilhill.nl

Foto: Steven van Olphen

Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 6 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 8 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 11 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 14 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 15 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 17 apr, 19:45
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 17 apr, 18:05
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 17 apr, 13:53