Organisatie klaar voor de Regge Survival

Algemeen

NIJVERDAL - Aankomende zaterdag, 22 juni, organiseert ASV Atletics de 23e editie van de Regge Survival. Hoewel de afgelopen dagen wat warm en wisselvallig waren, zijn de weersverwachtingen voor het weekend gunstig. Daarmee lijken alle ingrediënten aanwezig voor een geslaagde dag.

Het evenement begint 's morgens om 08.45 uur met de eerste afstand, waarbij de allerjongste deelnemers het spits mogen afbijten. Tijdens deze Iniminirun mogen kinderen tussen de 4 en 6 jaar het 1,5 kilometerlange parcours afleggen. Vervolgens is het de beurt aan de jeugdleden van ASV Atletics om te strijden tijdens de Clubkampioenschappen, waarna de reguliere teams van de 6 kilometer starten. Vanaf 12.45 uur is het de beurt aan de teams van de 4 kilometer.


Veiligheid
Ook dit jaar is de veiligheid weer gegarandeerd, aangezien de organisatie zich sinds vorig jaar heeft aangesloten bij de Survivalrunbond Nederland (SBN). Concreet betekent dit dat de Bond voor en tijdens het evenement de hindernissen keurt en garant staat voor de veiligheid. Ook zijn de alle deelnemers en vrijwilligers via de Bond verzekerd tegen eventuele ongelukken.

Eikenprocessierups
Enige punt van zorg is de eikenprocessierups, die dit jaar in grote getale aanwezig is in de hele gemeente Hellendoorn. "Gelukkig valt het met de rupsen op het parcours redelijk mee", vertelt Bas Jongejan van de organisatie. "We staan in nauw contact met de gemeente Hellendoorn en hebben begrepen dat het op andere plekken veel erger is gesteld. Maar voordat we een hindernis bouwen, controleren we toch even extra goed de omliggende bomen." De haartjes van de eikenprocessierups kunnen zorgen voor een gei¨rriteerde huid. In de informatiemail voor deelnemers heeft de organisatie tips gegeven om eventuele klachten te beperken.

Meer informatie: www.reggesurvival.nl

Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 1 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 3 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 15 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 17 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 23 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland gisteren
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29