Afbeelding
Foto: © STUDIO 81 Photography

Voorjaarsconcert in Nijverdal

Algemeen

NIJVERDAL - Het Rijssens Mannenkoor, onder leiding van dirigent Jaap Kramer, geeft op vrijdag 5 juli een voorjaarsconcert in de Rooms Katholieke kerk te Nijverdal. Verder werken Jan Lenselink, vleugel, Marjolein de Wit, fluit en Karin Hertsenberg, sopraan mee aan dit voorjaarsconcert.

Recent heeft Het Rijssens Mannenkoor optredens verzorgd in Tiel en Straatsburg in de schitterende Notre Dame van deze stad. Dit laatste concert was op uitnodiging van CDA-parlementariër Annie Schreijer-Pierik, tevens beschermvrouwe van het koor. Voor een groot internationaal publiek met veel Europarlementariërs werd een prachtig concert gegeven, wat beloond werd met een staande ovatie van het dolenthousiaste publiek. Het concert in Nijverdal is het laatste concert voor de zomervakantie. Na de vakantie staan er concerten gepland in onder andere Urk, Bolsward, Doesburg en Eemsmond. Gemiddeld geeft het koor ongeveer 10 concerten per jaar. Een duidelijk eigen geluid van musicals, klassieke en geestelijke muziek, maakt dat het koor zich bij de concerten mag verheugen op een grote publieke belangstelling. Dirigent Jaap Kramer weet zijn koor door zijn bezielende leiding elke keer weer opnieuw te stimuleren tot bijzondere prestaties.

Extra dimensie
Jan Lenselink, Marjolein de Wit en Karin Hertsenberger zullen optreden als solisten. Lenselink staat alom bekend om zijn virtuoze spel, dat het concert een extra dimensie geeft. Marjolein de Wit is een bekende fluitist, die zowel nationaal als internationaal veel concerten geeft. Ook is zij regelmatig te zien in diverse muziekprogramma's op televisie. Daarnaast zal ook sopraan Karin Hertsenberger haar medewerking verlenen. De Oldenzaalse sopraan is in deze regio geen onbekende. Zij is een veel gevraagde solist voor musicals, opera's, operettes, maar ook mannenkoren. In 2018 heeft zij voor het eerst haar medewerking verleend aan een concert van het Rijssens Mannenkoor; deze samenwerking krijgt dus in Nijverdal een vervolg. Reden genoeg voor de muziekliefhebbers om dit concert niet te willen missen.

Meer informatie
De deuren van de kerk zullen op 5 juli om 19.30 uur open gaan, waarna het concert om 20.00 uur begint. Kaarten voor dit concert kosten 10 euro en zijn te verkrijgen aan de kassa van de kerk. De voorverkoopadressen zijn: The Readshop, Haarstraat 44 in Rijssen, telefoon: 0548-366687 en Bruna, Henri Dunantplein 4 in Nijverdal; telefoon: 0548-615000. Ook kunt u de kaarten online bestellen via www.rijssensmannenkoor.nl

Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 3 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 5 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 7 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 21 uur geleden
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 23 uur geleden
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 17 apr, 13:53
foto: annemieke van der togt
Solovoorstelling Sonny Boy met Tarikh Janssen in ZINiN Theater 17 apr, 12:06
Afbeelding
Jan van den Bosch en Lia de Waard-Oudesluijs zijn kandidaat-wethouders voor de gemeente Hellendoorn 16 apr, 20:47