Afbeelding

Exposities en meer in het Huis voor Cultuur en Bestuur

Algemeen

NIJVERDAL - De kleurrijke schilderijen van Marianne Pekkeriet zijn tot 22 juli te zien in het Huis voor Cultuur en Bestuur. De schilderijen van Marianne kenmerken zich door het kleurgebruik en door de beweging die samen een boeiende compositie vormen. Vormen in afbeeldingen kunnen haar inspiratie zijn. Haar doeken zijn groot en veelal kleurrijk, waarbij donkere en lichte doeken elkaar afwisselen. Ook bloemen zijn een dankbare inspiratiebron van Marianne.

Marianne: "Schilderen is een passie van mij. Als ik schilder dan ben ik in een andere wereld waarin kleur, beweging en contrast één geheel wordt. Een vorm of lijnenspel boeit mij en vormt de basis van mijn werk. Hierna ga ik verder vanuit mijn gevoel, mijn emotie."

Kunst en cultuur
De gemeente Hellendoorn hecht een grote waarde aan kunst en cultuur op lokaal niveau. Het is dan ook geen verrassing dat de gemeenten niet alleen zelf beschikt over een mooie hoeveelheid lokale kunstwerken, maar ook dat men regelmatig onderdak biedt aan lokale kunstenaars die hier willen exposeren. De naam 'Huis voor Cultuur en Bestuur' voor het in 2002 gebouwde pand is dan ook zeer toepasselijk gekozen, gezien deze ambitie. Niet alleen de gemeente heeft hier onderdak, maar ook de bibliotheek en het theater. Naast kunstexposities zijn er ook regelmatig mooie muziekoptredens in de publieksruimtes waar bezoekers van kunnen genieten. Het aanbieden van zo'n breed aanbod is ook een leuke manier om mensen eens 'over de drempel' te krijgen die normaliter niet vaak in een gemeentehuis komen. Een kunstzinnige werkomgeving met kleurrijk schilderwerk is bovendien een genot om in te werken.

Interesse
Bent u geïnteresseerd in de kleurrijke schilderijen van Marianne Pekkeriet? Neem dan contact op met haar op telefoonnummer: 06-49314577 of door te mailen naar: info@mariannepekkeriet.nl

Meer informatie
Meer over het werk van Marianne vindt u op haar website: www.mariannepekkeriet.nl. De expositie is toegankelijk gedurende de openingstijden van het Huis.

De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07