Afbeelding

Aanleg Stadsbeek in Nijverdal gestart!

Algemeen

NIJVERDAL - Op woensdagmiddag 19 juni is het projectbord onthuld door Wethouder Joosten en projectleider Albrecht Baan van Sallandse Wegenbouw. Deze week is aannemer Sallandse Wegenbouw, in opdracht van de gemeente Hellendoorn, gestart met de aanleg van de Stadsbeek in de Brake. De Stadsbeek verbindt de Regge met het hemelwaterafvoersysteem in het centrum van Nijverdal. Dit is de laatste ontbrekende verbinding voor de open afvoer van het schone regenwater vanuit het centrum naar de Regge.

De gemeente Hellendoorn werkt aan de uitvoering van het 'Klimaatprogramma water'. Ze willen de riolering namelijk niet langer gebruiken voor de afvoer van schoon hemelwater. Voor het regenwater legt de gemeente aparte riolen aan, waardoor het schone water langs de natuurlijke weg kan wegstromen.

Opwarming aarde
De aarde warmt langzaam op, waardoor het klimaat verandert en de regenbuien heftiger worden. De gemeenten en waterschappen werken er hard aan om de levensstijl daarop aan te passen. De gemeente Hellendoorn vraagt bewoners daarom om mee te denken en het steen in de tuinen te vervangen voor groen, waardoor wateroverlast wordt voorkomen.

Duurzamer
De gemeente streeft er vanaf het begin van deze eeuw naar om duurzamer om te gaan met de afvoer van het regenwater. Zo nemen de gemeente en waterschap al maatregelen om overlast te voorkomen door ervoor te zorgen dat het regenwater tijdens een hevige bui zoveel mogelijk weg kan. Hierin werken bewoners, gemeente en waterschap nauw samen.

Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 27 minuten geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00