Afbeelding

Open Huis hospice Noetsele Hellendoorn

Algemeen

HELLENDOORN - Bent u benieuwd hoe het reilt en zeilt binnen een hospice? Kom dan op zaterdag 6 juli tussen 11.00 en 14.00 uur naar hospice Noetsele in Hellendoorn. Deze dag zijn medewerkers en vrijwilligers aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Vanwege bouwkundige aanpassingen zijn er in de maand juni geen bewoners in het hospice. U kunt u overal rondkijken en kennis maken met het hospice en haar medewerkers en vrijwilligers. Alles is gericht op welzijn en de laatste levensfase van mensen zo draaglijk mogelijk te maken. En dat kan van alles zijn. Voor de één is een speciale maaltijd en tussendoortjes een traktatie, voor de andere een ontspannende belevenis in de wellnessruimte of een fijne hand- of voet- massage. Natuurlijk is er ook tijd voor een spelletje, een wandeling of gewoon een goed gesprek.

Vrijwilliger worden
Er zijn vele prachtige momenten die het vrijwilligerswerk binnen het hospice waardevol maken. Misschien een laatste zetje in de rug nodig? Lees dan de mooie verhalen van de medewerkers en vrijwilligers op de website van ZorgAccent www.zorgaccent.nl/blog-van-hospice noetsele. Tijdens het open huis kunt u met al uw vragen terecht of maak een afspraak voor een informatiegesprek. Ook mannen zijn van harte welkom!

Wat is een hospice?
Hospice Noetsele in Hellendoorn is een zelfstandige woonvoorziening met verzorging en verpleging voor mensen die in hun laatste levensfase zijn. Het is een eerstelijnsvoorziening; dat betekent dat de eigen huisarts als medisch eindverantwoordelijke betrokken blijft bij de zorg. Wanneer cliënten van buiten de gemeente Hellendoorn komen wordt de medische zorg overgenomen door de specialist ouderengeneeskunde van ZorgAccent. Het hospice is gehuisvest in het voormalige Koetshuis op het terrein van verpleeghuis Krönnenzommer te Hellendoorn en biedt plaats aan vier cliënten.

Meer weten?
Hebt u belangstelling of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op met Siny Runneboom en/of Ingrid de Lange, coördinatoren van Hospice Noetsele, tel. (0548) 68 81 13 of stuur een mail naar hospice@zorgaccent.nl. Vermeld u uw naam, adres, telefoonnummer dan wordt er zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 34 minuten geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 10 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13