Afbeelding

Sean Ekkelkamp van TWEE12 Crossfit sluit de Arena Throwdown af met een tweede plek!

Algemeen

NIJVERDAL - Sean Ekkelkamp van TWEE12 CrossFit in Nijverdal heeft afgelopen zondag, 30 juni 2019, de tweede plek behaald bij de Arena Throwdown. Een CrossFit wedstrijd die in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam werd gehouden.

Sean moest over de dag verspreid vier workouts doen. In zijn eerste workout "Get a Grip" moest hij zoveel mogelijk rondes maken van diverse oefeningen: assault bike (en airbike), thrusters (de ultieme CrossFit oefening; combinatie van een squat en het uitstoten van de halter boven je hoofd), toes to bar (je hangt aan een rek en je tenen moeten steeds het rek aanraken), front squats en pull ups (elke keer weer met je kin boven het rek komen). Hier haalde hij een perfecte derde plek, mooi begin van de dag.

Tweede workout
De tweede workout was "the concept sprint": de deelnemers moesten zo snel mogelijk 1000 meter "fietsen" en 750 meter "skiën". Hier eindigde Sean ook als derde. Met de "Sandbag run"; rennen met zandzakken van 25 kg en grote ballen van 9 kg, ging Sean als een speer, waardoor hij een hele knappe tweede plek behaalde!

The Hammer
De dag werd afgesloten met "The Hammer"; een workout van deadlifts (een halter met schijven steeds van de grond af tillen), hang cleans (diezelfde halter naar je schouders brengen) en push presses (de halter boven je hoofd uitstoten). Hier eindigde hij als derde wat hem uiteindelijk een overall positie van de tweede plek opleverde. Een topprestatie aangezien dit nog maar Seans tweede officiële wedstrijd was. Sean heeft de afgelopen maanden veel extra getraind en dat wil hij zeker blijven doen, want dit smaakt natuurlijk naar meer!

Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 1 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 3 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 19 uur geleden
Afbeelding
Leer alles over de snijplotter 19 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters winnen rijstijlrubrieken 26 mrt, 20:39
Afbeelding
SVVN boekt nuttige zege in Holten 26 mrt, 20:00
Afbeelding
IVN Hellendoorn-Nijverdal bestaat 50 jaar: Natuurfeest bij het Buitencentrum 26 mrt, 18:00
Afbeelding
In de ZINiN Bibliotheek Nijverdal start een nieuwe leesclub 26 mrt, 10:17