Afbeelding
Foto: HvN

Volop genieten van fietspret op de Sallandse Heuvelrug

Algemeen

NIJVERDAL - Fietstoerisme in de regio nam de afgelopen jaren weer fors toe. Steeds meer Nederlanders ontdekken graag de mooie natuur in onze regio. Die dankzij de elektrische fiets ook steeds beter toegankelijk is, zélfs wanneer het landschap wat uitdagender is. Zo werd eind vorige maand ook de nieuwe fiets- en mountainbikekaart voor de Sallandse Heuvelrug gepresenteerd.

Burgemeester Anneke Raven nam het eerste exemplaar in ontvangst, samen met voorzitter Samenwerkingsverband Nationale Parken Hendrik Oosterveld en Geert Hoekjen van Camping de Noetselerberg. Deze kaart biedt een overzicht van alle fietsknooppunten en MTB-routes op en rondom Nationaal Park Sallandse Heuvelrug.

Hoogwaardig netwerk
In Salland en Twente bestaat het fietsnetwerk uit circa 3.250 kilometer aan elkaar gekoppelde routes. Deze routes zijn met elkaar verbonden door fietsknooppunten die aangegeven staan op de fietsnetwerkkaart Salland en Twente. Er kwam van fietsers steeds vaker de vraag voor een fietskaart specifiek gericht op Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Met de komst van de fiets- en mountainbikekaart Sallandse Heuvelrug wordt aan deze vraag gehoor gegeven. De nieuwe fietskaart richt zich op de Sallandse Heuvelrug en de bewegwijzerde themaroutes zoals Rondje Sallandse Heuvelrug en Ontdek de Reggestreek.

Actieve natuurbeleving
Met de nieuwe kaart is niet alleen gedacht aan de fietser, maar ook ingespeeld op de actieve natuurbeleving die het nationaal park biedt voor mountainbikers. Onverharde paden, voor Nederlandse begrippen grote hoogteverschillen en een gevarieerd landschap maakt het gebied aantrekkelijk voor deze doelgroep. Achterop de kaart is dan ook een overzicht te vinden met alle MTB-routes op en rondom de Sallandse Heuvelrug inclusief de Lemelerberg, Markelo en de nieuwe groene Reggedal MTB-route die start vanaf De Wilgenwaerd of Landgoed Schuilenburg. Ook de verbindingsroutes zijn op de kaart weergegeven. Op de kaart is per route de moeilijkheidsgraad, de afstand en het aantal hoogtemeters aangegeven zodat snel één of meerdere routes uitgekozen kunnen worden.

Relaxte fietstocht
Kortom, de fiets- en mountainbikekaart Sallandse Heuvelrug is ideaal voor de fietser die een relaxte fietstocht wil maken en wil genieten van de rust en ruimte, de mooiste plekjes en uitzichtpunten die Nationaal Park Sallandse Heuvelrug te bieden heeft. Maar ook voor diegene die liever de mountainbike pakt voor een pittig klimmetje. Want Nationaal Park Sallandse Heuvelrug biedt voor iedereen bergen vol beleving!

Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 2 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 12 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13