Afbeelding

Kringkampioenschappen

Algemeen

HELLENDOORN - Dit weekend werden de kringkampioenschappen voor ponyruiters gereden voor Kring Reggedal in Markelo. Van PSV Hertruiters deden verschillende leden een gooi naar de titel. En niet tevergeefs: twee titels gingen mee naar Hellendoorn!

Nické Miskotte ging van start met haar pony Brouwershaven's Leonie in de dressuur klasse Z2/Z1. Zij wist beide proeven winnend af te sluiten en werd kringkampioen van deze klasse. Ook Luc Eshuis mocht de mooie kringkampioen-beker in ontvangst nemen. Hij ging van start met zijn pony Forest Fire in de klasse L2 dressuur categorie C. Hij reed twee mooie proeven die beloond werden met twee keer een tweede prijs in de rubriek L1/L2 categorie C. Hij startte ook in het B springen categorie C en behaalde een eerste prijs voor de wijze van rijden en ook hiermee plaatste hij zich voor de regiokampioenschappen.

Uitstekend resultaat
Dylian Roelofs startte in de klasse M2 categorie D/E met haar pony Popping's Soraya. Ook zij zette een uitstekend resultaat neer met twee keer een tweede prijs. Noortje ten Cate kwam met Sulaatik's Sovereign aan de start in de klasse B springen categorie D/E. Ze reed een foutloos parcours en won ze de vijfde prijs. Amke Pot reed met haar pony Hooghe Maaten's Marshmallow in de dressuur klasse B categorie D/E naar een vierde prijs. Silke Pot kwam met haar pony Nirvana ook uit in deze klasse en behaalde een vijfde prijs.

Almelose Ruiterdagen
Tijdens de Almelose Ruiterdagen vielen ook een aantal Hertruiters in de prijzen. Amke Pot startte met haar paard Unarijn in de klasse B dressuur en zij behaalden de tweede prijs. Martin ter Haar reed zijn paard Juliane in de klasse L2 dressuur naar een tweede en een derde prijs. Frank Hosmar startte zijn paard Guetta in de klasse Z2. Hij behaalde een tweede prijs, een vijfde prijs en twee keer een derde prijs. Hiermee wist hij de finale te bereiken en in de finale klasse Z2/ZZ-L behaalde hij een tweede plaats.

Dressuur
Jinthe Wemekamp behaalde met haar paard Jubilant in de klasse L1 dressuur een vijfde prijs, een derde prijs en een vierde prijs en bemachtigde hiermee ook een startplek in de finale van de klasse L1. Milan Elshof deed mee met het rodeospringen. Samen met Lisa Tijhuis vormde hij een team waarbij Milan de mechanische stier moest rijden en zolang hij hierop bleef zitten mocht Lisa zoveel mogelijk hindernissen springen om punten te scoren. Dit lukte goed en zij wonnen de derde prijs.

Een blij team van Draw2design. Zij gingen met de felbegeerde titel en bijbehorende beeldje terug naar de zaak.
'Draw2design is een terechte winnaar' 54 minuten geleden
Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 2 uur geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 15 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 17 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 19 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 21 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 21 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 23 uur geleden