Afbeelding

Speels, uitdagend en leerzaam: Free Energy!

Algemeen

NIJVERDAL - Twente wil bij uitstek de regio zijn die mogelijkheden biedt voor ontwikkeling, innovatie en onderzoek. Als innovatieve maakregio heeft Twente burgers nodig die geïnteresseerd zijn in techniek en in staat zijn om in een technologische omgeving te werken. Vandaar dat Tetem deze zomer het High Tech programma "Free Energy" presenteert voor kinderen in heel Twente.

Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen tijdens de zomervakantie zelf energie opwekken en worden zo op speelse wijze bewust gemaakt van het belang van duurzaamheid en groene energie. Op vrijdag 23 augustus zijn er twee workshops bij ZINiN Bibliotheek Nijverdal, van 11.00 uur tot 12.30 uur voor kinderen van 6 tot 9 jaar en van 13.00 uur tot 14.30 uur voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

Enthousiast
Vanuit de gemeente Hellendoorn wordt enthousiast gereageerd op het High Tech programma en de workshops, 'Geweldig dat deze workshops aangeboden worden in onze gemeente. De jeugd is onze toekomst en het is mooi dat zij op deze manier kunnen ervaren welke mogelijkheden de technologie ons kan bieden', aldus wethouder Anja van den Dolder. Iedere schoolvakantie worden er workshops aangeboden bij de lokale maakplaatsen, zoals bibliotheek en/of Kulturhus.

Nieuwe technologieën
Het High Tech programma richt zich op nieuwe technologieën, zoals AR (Augmented Reality), VR (Virtual Reality), gaming en als eerste op 'Free Energy'. Het High Tech programma is onderdeel van de Twentse maakplaatsen. Om technologie, digitalisering en maakprocessen nog beter te verankeren in de regio zijn de Twentse maakplaatsen in het leven geroepen.

Workshops
Tijdens de zomervakantie worden er meerdere activiteiten aangeboden binnen de reguliere maakplaatsen. Zo kun je deelnemen aan de workshop zelfrijdende auto, waarbij je zult ontdekken hoe een autootje kan rijden zonder brandstof. Deze workshop is gericht op kinderen tussen de 6 en 9 jaar.

Opgeven
Geef je op voor een van de workshops en ervaar hoe je zelf energie kunt opwekken. Speels, uitdagend en leerzaam! De workshops zijn gratis, aanmelden via de bibliotheek! Het High Tech programma is een initiatief van Tetem. Voor meer informatie: www.tetem.nl of 053-2308791

Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 1 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 17 uur geleden
Afbeelding
Leer alles over de snijplotter 17 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters winnen rijstijlrubrieken 26 mrt, 20:39
Afbeelding
SVVN boekt nuttige zege in Holten 26 mrt, 20:00
Afbeelding
IVN Hellendoorn-Nijverdal bestaat 50 jaar: Natuurfeest bij het Buitencentrum 26 mrt, 18:00
Afbeelding
In de ZINiN Bibliotheek Nijverdal start een nieuwe leesclub 26 mrt, 10:17
Afbeelding
Ontdek het openbaar vervoer 25 mrt, 08:01