Afbeelding

OpStap op de Lemelerberg

Algemeen

LEMELE - Op donderdag 25 juli om 19.00 uur verzorgt Landschap Overijssel een 'OpStap' excursie op de Lemelerberg. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma, kunt u een prachtige wandeling maken in dit bijzondere gebied.

Vlakbij Ommen ligt Natura2000 gebied de Lemelerberg. Met zijn ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. Vanaf verschillende punten kunt u genieten van prachtige vergezichten. Bij helder weer ziet u in het westen Zwolle liggen en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens. Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 200 schapen, waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat.

Dierenwereld
De Lemelerberg heeft een rijke dierenwereld met onder andere veel vogelsoorten zoals boomleeuwerik en boompieper. Zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied. Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers. Onderweg krijgt u van onze natuurgids uitleg over het ontstaan van de Lemelerberg en over de prachtige flora en fauna.

Meer informatie
Iedereen die interesse heeft is van harte welkom op deze excursie. De wandeling start bij Restaurant op de Lemelerberg, Kerkweg 32 in Lemele. De wandeling duurt zo'n 2,5 uur. De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als u donateur bent van Landschap Overijssel of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel. De 'Op stap' excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel. Op de Lemelerberg worden ook excursies georganiseerd op 8 en 22 augustus. Kijk voor meer informatie gerust op: www.landschapoverijssel.nl/opstap2019

Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 20 minuten geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 3 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 7 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 17 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10