<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195474&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

50 jaar Maanlanding Apollo 11!

HELLENDOORN - Aanstaande zaterdag is het precies 50 jaar geleden dat Neil Armstrong en Buzz Aldrin op de Maan landden. Het is de eerste keer geweest dat mensen op een ander hemellichaam liepen en er ook sliepen. Dit hoogtepunt uit de geschiedenis van de ruimtevaart en mensheid wordt op zaterdag 20 juli feestelijk gevierd bij Sterrenwacht Hellendoorn met een uniek programma voor jong en oud.

Kom naar deze speciale dag als je belangstelling hebt in de ruimtevaart. In een interactieve presentatie neemt ruimtevaartdeskundige Hans van der Lande je mee op een ruimtereis naar de Maan. Daarnaast zul je zelf ervaren hoe het is om een raketje te lanceren, hoe het eten in de ruimte smaakt en wat je voelt als je gewichtloos bent. Daarnaast kun je ook een afdruk maken van een maanschoen, net zoals Neil Armstrong deze heeft achtergelaten op de Maan.

Astronauten in spe
Natuurlijk wordt er op deze bijzondere dag ook stilgestaan bij de toekomst van de bemande maanreizen. Immers, de jeugd moet de uitdaging weer op pakken en wie weet lopen ze straks zelf op de Maan! Er is nog nooit een Nederlander of vrouw op de Maan geweest! Misschien is er onder de kinderen iemand die dat ooit gaat doen! Als het meezit kun je ook kennismaken met het spannende planetarium en de telescopen van de sterrenwacht. Daarnaast staat er in elk geval een "Moondrink" voor je klaar. StormTroopers zal op deze dag ook op de locatie aanwezig zijn om een oogje in het zeil te houden en om de zaal te bewaken. Deze speciale ruimtevaartpresentatie met activiteiten, is geschikt voor jeugd van 7 tot en met 16 jaar.

Avondprogramma
's Avonds zal er opnieuw een presentatie plaatsvinden die wordt gegeven door ruimtevaartdeskundige Hans van der Lande. Hij zal vertellen over Neil Amstrong en Buzz Aldrin, de eerste mensen die in 1969 over de Maan liepen tijdens de vlucht van Apollo 11. Dit verhaal zit vol rivaliteit, echte helden, mislukkelingen en doorzettingsvermogen. Nu, 50 jaar na de eerste bemande maanlanding, is er een hernieuwde belangstelling voor reizen naar de Maan. Zowel de Amerikanen, Russen, Chinezen en Europeanen willen terug naar de Maan.

Ruimtevaartspecialist
Als voormalig educatief manager en ruimtevaartspecialist bij het bezoekerscentrum van ESA in Noordwijk, heeft Hans van der Lande samengewerkt met Neil Armstrong en Buzz Aldrin, Apollo 11; maar ook met Charlie Duke Apollo 16 en Ed Mitchell van Apollo 14, dus Hans weet waarover hij het heeft.

Informatie
Om deze bijzondere middag bij te wonen betalen de bezoekers €3,00 entree per persoon, voor de avond betalen bezoekers €5,00 entree. De zaal gaat 's middags open om 14.30 uur, waarna de officiële opening om 15.00 uur plaatsvindt. 's Avonds gaan de deuren om 19.00 uur open en start de presentatie om 19.30 uur. Sterrenwacht Hellendoorn is gevestigd aan de Grotestraat 281 in Nijverdal.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195474&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195492&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195475&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>