Afbeelding

De unieke Twentse Rolstoelvierdaagse

Algemeen

DELDEN - Komende week is weer de 31-ste editie van de Twentse Rolstoelvierdaagse, met als uitvalsbasis Delden. Rolstoelers uit de hele regio - en eigenlijk heel Nederland - nemen dan weer deel aan dit unieke evenement.

Afgelopen jaar ging de Twentse Rolstoelvierdaagse helaas niet door, als gevolg van de extreme hitte. Het was onverantwoord voor de deelnemers en de vele vrijwilligers die als begeleider en verkeersregelaar ingezet zouden worden.

Uniek evenement
De Twentse Rolstoelvierdaagse is een uniek evenement in Nederland. het is namelijk de enige georganiseerde vierdaagse voor handaangedreven rolstoelen en handbikes. De sporters kunnen wederom een fantastische week verwachten met een veilig parcours over 15, 30, 50 of 70km. Iedere dag zijn er ruim 80 verkeersregelaars op de route en zien bezemwagens erop toe dat alle deelnemers de finishlijn halen. Daarnaast zijn er materiaalwagens beschikbaar die helpen bij pech onderweg en zorgen de overige vrijwilligers voor onder andere huisvesting, massage, catering en amusement.

Programma
Op maandagavond 22 juli wordt de vierdaagse geopend met het criterium in het centrum van Delden. Om 19.15 staat de wedstrijd voor de aankoppelbikes op het programma en om 20.30 uur start de halve marathon voor de sporters met een vastframe. Op dinsdag 23 juli is de eerste dag van de vierdaagse zelf, waarbij iedere dag vanaf 10.00 uur wordt gestart bij Sporthal de Reiger, de Reigerstraat 1 te Delden. Dinsdag bezoekt de tocht Hengelo, Boekelo, Buurse, Haaksbergen en Beckum. Woensdag gaat de route langs Hengevelde, Lochem, Neede, Hengevelde, Ambt Delden. Donderdag geniet men van de mooie omgeving in Ambt Delden, Goor, Markelo, Rijssen, Enter en Holten (Holterberg). Vrijdag is de afsluiting met een rondje Hengelo, Deurningen, Rossum, Saasveld, Borne en Ambt Delden.

Defilé
Alle sporters nemen op de slotdag deel aan het defilé door het centrum van Delden. Hiervoor vertrekken de deelnemers 's middags om 15.15 uur bij café restaurant 't Hoogspel, Bornsestraat 1 te Ambt Delden. Deze locatie en de intocht leveren geweldige sfeerbeelden op met vele honderden toeschouwers die de sporters binnenhalen. Hierna worden de felbegeerde medailles uitgedeeld aan de Helden van Delden.

Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 1 uur geleden
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 3 uur geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 5 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 7 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 19 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 21 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 19 apr, 11:56
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07