Afbeelding

Maak een afspraak (en kom op tijd!)

Algemeen

HELLENDOORN - De gemeente Hellendoorn werkt sinds de zomer van vorig jaar alleen nog maar op afspraak. De bedoeling is om inwoners zo nog beter te helpen aan het loket, maar ook om wachttijden terug te dringen.

Hellendoorn constateert net als veel andere gemeenten dat de behoefte aan contact aan de balies de afgelopen jaren sterk aan verandering onderhevig is. Inwoners kunnen steeds meer zaken zelf regelen en zelf opzoeken via internet, waardoor voor de simpele vragen eigenlijk geen contact aan de balie meer nodig is. Aan de andere kant zijn er ook mensen die niet goed overweg kunnen met internet en juist behoefte hebben aan een baliegesprek. Verder zijn ook de vragen steeds complexer geworden.

Op afspraak
Om inwoners nog beter te kunnen helpen werkt de gemeente dus op afspraak. Zo heeft de gemeente een idee waarvoor u aan de balie komt en kunnen zij zorgen dat de juiste medewerkers beschikbaar zijn. Dit voorkomt lange wachttijden. U kunt zelf een afspraak maken via www.hellendoorn.nl of telefonisch op 0548-630 000.

Openingstijden
De gemeentelijke balie is open op maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Op donderdagavond bent u welkom van 17.30 tot 20.00 uur en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. U hoeft geen afspraak te maken voor het ophalen van uw identiteitskaart, paspoort of rijbewijs. Deze documenten zijn tijdens de openingstijden af te halen bij de receptie in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur.

Balie Welzijn, inkomen en zorg
Met ingang van 1 augustus is de publieksbalie Welzijn, Inkomen en Zorg alleen telefonisch bereikbaar in de ochtenduren van 09.00 tot 12.00 uur. 's Middags zijn de medewerkers, zoals u kunt lezen, op afspraak bezig met persoonlijke spreekuren.

Proef
Door de toenemende vraag naar ondersteuning start de gemeente Hellendoorn met een proef. Om de inwoners beter van dienst te kunnen zijn, zijn medewerkers van de Publieksbalie Welzijn, inkomen en zorg telefonisch op maandag tot en met vrijdag alleen tussen 09.00 en 12.00 uur bereikbaar via (0548) 630 215. 's Middags hebben de medewerkers dan tijd voor de persoonlijke spreekuren en voor het uitwerken van de gemaakte afspraken. Ook voor deze afdeling maakt u zelf online een afspraak via www.hbellendoorn.nl/afspraak. Buiten kantoortijden kunt uw hulpvraag op het gebied van welzijn, inkomen en zorg ook altijd stellen via www.hellendoorn.nl/hulpvraag

Blijf op de hoogte
De gemeente Hellendoorn is een organisatie met veel bewegende delen. Er is altijd wel iets te melden rond besluiten, aanvragen, werkzaamheden en meer. Naast dat de gemeente u actief informeert, kunt u ook zelf goed op de hoogte blijven door de gemeente online te volgen. De gemeente heeft niet alleen de bekende website www.hellendoorn.nl, maar maakt ook actief gebruik van social media. Deze zijn te vinden via hellendoorn.nl/facebook, hellendoorn.nl/twitter, hellendoorn.nl/instagram en hellendoorn.nl/linkedin.

Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 12 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 14 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 16 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 20 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 23 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 23 apr, 21:50
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16