Afbeelding

Laatste open tuindag van dit seizoen

Algemeen

NIJVERDAL - Wie weer wil genieten van de heerlijke sfeer op tuincomplex De Jipkesbelt, krijg op zaterdag 10 augustus opnieuw de kans, dan houdt tuinvereniging De Jipkesbelt weer Jipkes Zomer Markt. Ook de bijenvereniging, afdeling Nijverdal / Hellendoorn zet haar deuren weer open. 

Het is, net als vorig jaar, een bijzondere zomer vanwege de hitte en de droogte. De tuinders kijken met regelmaat naar Buienradar om te zien of er een drupje regen valt, maar de weergoden besluiten steeds anders. Valt er in Groot Lochter een flinke bui, dan blijft het op de Jipkesbelt kurkdroog. En dus worden 's middags de sproeiers aangezet en slepen de tuinders weer met gieters water. 

Imkers bereiden bijen op de winter voor
Iedereen is op zaterdag 10 augustus ook weer van harte welkom om de bijen bij de bijenvereniging te komen bekijken en om vragen te stellen aan de imkers. Natuurlijk is er ook honing te koop en is er de kans om de bijen te aaien onder begeleiding van de imkers. Ook de Immenschoer is van 10.00 tot 13.00 uur geopen. Bij beide vereniging is er koffie met gebak verkrijgbaar voor een redelijke prijs. De tuinen en de bijen zijn te vinden aan de Jipkesbeltweg, borden staan langs de wegen om de weg te wijzen. 
 

Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 3 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 5 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 9 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 11 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 13 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 17 apr, 19:45
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 17 apr, 18:05
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 17 apr, 13:53