Afbeelding

Dag maan, hallo zon!

Algemeen

NIJVERDAL - Stap vroeg uit je bed voor deze ochtendwandeling over de Sallandse Heuvelrug. De boswachter neemt je mee door de bossen naar de heidevelden, waar je bij helder weer de volle maan ziet ondergaan terwijl de zon opkomt. Een prachtig moment van de dag: de mystieke sfeer van dat moment waarop de dag het duister verdrijft, de geluiden van het ontwaken van de natuur.

De Sterrenwacht Hellendoorn en het Buitencentrum van Staatbosbeheer organiseren deze gezamenlijke activiteit op donderdag 15 augustus. Bij helder weer zeggen we de volle maan gedag en verwelkomen we de zon. Een natuurverschijnsel dat niet dagelijks te zien is. Bij helder weer bekijkt u de zon door de telescoop in de koepel van de Sterrenwacht. Mocht het bewolkt zijn dan bekijkt u de maan, zon en de andere hemellichamen in het planetarium. Want daar is nooit een wolkje aan de lucht! Naast de aandacht voor het heelal, de sterren en planeten komt ook de natuur aan bod. Wat is het mooi om het langzaam licht te zien worden en mee te maken hoe de natuur ontwaakt.

Het programma
Trek kleding aangepast aan de weersomstandigheden en stevige schoenen aan. Kosten voor deelname zijn voor volwassenen €12,50 en voor kinderen tot en met 12 jaar €7,50 De ochtend begint om 4.45 uur en rond 7.45 uur is het programma afgelopen. Maak je ochtend compleet door een heerlijk ontbijt bij te boeken via de website. Van te voren online aanmelden: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/beleef-de-zon-op-de-sallandse-heuvelrug

René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 7 minuten geleden
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 1 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 3 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 3 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 4 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 4 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 7 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 9 uur geleden