<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195474&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Benefietconcert in Openluchttheater: Een mooi'n middag in 't Twents

NIJVERDAL – 'Een mooi'n middag in 't Twents'. Dat kun je zondagmiddag 25 augustus verwachten van de benefietmiddag in het Openluchttheater in Nijverdal. De beste muzikanten in het genre Egerländer muziek uit het oosten van Nederland, zullen acte de présence geven. De opbrengst gaat naar ReumaNederland.

Initiatiefnemer voor dit bijzondere benefietconcert is Nijverdaller Hans Dijsselhof. Böhmische blaasmuziek is al sinds jaar en dag zijn passie. Omdat Dijsselhof een heel groot netwerk heeft in de muziekwereld kwam hij op het idee om een projectorkest samen te stellen. Dit orkest gaf twee jaar geleden ook een concert in het Openluchttheater in Nijverdal. De opbrengsten gingen toen naar KiKa. Een supergeslaagd evenement met veel beroepsmuzikanten dat zeker een vervolg moest krijgen. Dit jaar is voor het goede doel ReumaNederland gekozen. "Mijn jongste dochter Ellen, nu 26 jaar oud, worstelt al sinds haar tweede levenslaar met deze aandoening. Dit heeft invloed op ons hele gezin. Ook als ouder ben je er veel mee bezig. En je maakt je zorgen, hoe is het als ze straks 60 jaar oud is... Ze heeft nu namelijk al zoveel beperkingen", vertelt Hans.
Ellen wilde altijd doventolk worden, deze droom heeft de Nijverdalse op moeten geven omdat zij het vanwege de reumatisch klachten aan haar handen niet meer kon opbrengen. Inmiddels is ze wel blij met haar huidige baan als logopediste. Maar ook hier moet ze constant rekening houden met haar aandoening. Fulltime werken zal nooit tot de mogelijkheden horen.
Het leven van Ellen, en de rest van het gezin Dijselhof, is vastgelegd in een documentaire. Deze documentaire wordt tijdens het Benefietconcert in een drieluik vertoond. "Het wordt natuurlijk een leuke, vrolijke middag vol Egerländer muziek, maar we willen toch laten zien aan het aanwezige publiek welke impact deze aandoening kan hebben op je leven en het leven van een gezin," aldus Hans.
'Een mooi'n middag in 't Twents' is het motto. Het begint om 14.30 uur in het Openluchttheater. Hans Dijsselhof en zijn Twentsche Muzikanten treden op en ook Herman Kampman geeft acte de présence.

Kaarten voor dit concert zijn te bestellen bij ZINiN (0548-624489 of via de website) en via Hans zelf. Kaarten kosten 7,50 euro in de voorverkoop en 10 euro aan de kassa van het theater.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195474&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195492&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195475&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>