Afbeelding

Benefietconcert in Openluchttheater: Een mooi'n middag in 't Twents

Algemeen

NIJVERDAL – 'Een mooi'n middag in 't Twents'. Dat kun je zondagmiddag 25 augustus verwachten van de benefietmiddag in het Openluchttheater in Nijverdal. De beste muzikanten in het genre Egerländer muziek uit het oosten van Nederland, zullen acte de présence geven. De opbrengst gaat naar ReumaNederland.

Initiatiefnemer voor dit bijzondere benefietconcert is Nijverdaller Hans Dijsselhof. Böhmische blaasmuziek is al sinds jaar en dag zijn passie. Omdat Dijsselhof een heel groot netwerk heeft in de muziekwereld kwam hij op het idee om een projectorkest samen te stellen. Dit orkest gaf twee jaar geleden ook een concert in het Openluchttheater in Nijverdal. De opbrengsten gingen toen naar KiKa. Een supergeslaagd evenement met veel beroepsmuzikanten dat zeker een vervolg moest krijgen. Dit jaar is voor het goede doel ReumaNederland gekozen. "Mijn jongste dochter Ellen, nu 26 jaar oud, worstelt al sinds haar tweede levenslaar met deze aandoening. Dit heeft invloed op ons hele gezin. Ook als ouder ben je er veel mee bezig. En je maakt je zorgen, hoe is het als ze straks 60 jaar oud is... Ze heeft nu namelijk al zoveel beperkingen", vertelt Hans.
Ellen wilde altijd doventolk worden, deze droom heeft de Nijverdalse op moeten geven omdat zij het vanwege de reumatisch klachten aan haar handen niet meer kon opbrengen. Inmiddels is ze wel blij met haar huidige baan als logopediste. Maar ook hier moet ze constant rekening houden met haar aandoening. Fulltime werken zal nooit tot de mogelijkheden horen.
Het leven van Ellen, en de rest van het gezin Dijselhof, is vastgelegd in een documentaire. Deze documentaire wordt tijdens het Benefietconcert in een drieluik vertoond. "Het wordt natuurlijk een leuke, vrolijke middag vol Egerländer muziek, maar we willen toch laten zien aan het aanwezige publiek welke impact deze aandoening kan hebben op je leven en het leven van een gezin," aldus Hans.
'Een mooi'n middag in 't Twents' is het motto. Het begint om 14.30 uur in het Openluchttheater. Hans Dijsselhof en zijn Twentsche Muzikanten treden op en ook Herman Kampman geeft acte de présence.

Kaarten voor dit concert zijn te bestellen bij ZINiN (0548-624489 of via de website) en via Hans zelf. Kaarten kosten 7,50 euro in de voorverkoop en 10 euro aan de kassa van het theater.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 6 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 7 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 8 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 11 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 14 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 17 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 17 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 24 apr, 19:49