Woodstock bij ZINema

NIJVERDAL - Iedereen weet het (nog) wel: Woodstock (voluit Woodstock Music & Art Fair) was een muziekfestival dat in 1969 gedurende drie dagen gehouden werd in de Amerikaanse plaats Bethel, op een weiland van de melkveehouder Max Yasgur.

Op zondag 18 augustus draait ZINema de uit 1970 stammende film over dit festival, die ooit een Oscar won. U kunt eenmalig genieten van de bijna vier uur durende film 'Woodstock! 50th Anniversary'. Talloze malen zijn de legendarische 'Woodstock' beelden de wereld overgegaan: de vieze slidings in de regen op het festivalterrein, het weergaloze optreden van Joe Cocker, de magnifieke gitaarsolo's van Jimi Hendrix en het rauwe stemgeluid van Janis Joplin. Ze staan bij velen op het netvlies gebrand en we horen de muziek nog in ons hoofd. En nu is het mogelijk om slechts eenmalig deze uit 1970 stammende film bij ZINema te komen zien. Het is op 18 augustus precies 50 jaar geleden dat dit legendarische festival in Bethel werd gehouden. Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het 'Three Days of Peace and Music' waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baez en Crosby, Stills & Nash. Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziekdocumentaire die in 1970 in de bioscoop te zien was en uiteindelijk werd bekroond met een Oscar in de categorie ´Beste Documentaire´.

In de bioscoop
Om 50 jaar Woodstock te vieren brengt Warner Bros. Pictures de gelijknamige muziekdocumentaire eenmalig terug in de Nederlandse bioscoop voor een speciale vertoning. Het betreft de 'Director's Cut' van de film. En u krijgt waar voor uw geld: de film heeft maar liefst een speelduur van 3 uur en 44 minuten, inclusief een pauze. De documentaire bevat unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk veel muziek. Kaarten voor deze film zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de VVV / Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch kaarten voor de films bestellen kan ook via 0548-624489.

Meer berichten
 
Auto zoeker