Afbeelding

Meld je aan als zorgvrijwilliger!

Algemeen

HELLENDOORN - In de gemeente Hellendoorn zoekt Evenmens op dit moment zorgvrijwilligers. Om te voorkomen dat een mantelzorger overbelast raakt, is het fijn als de mantelzorger de zorg af en toe aan iemand kan overdragen. Evenmens Hellendoorn is altijd op zoek naar zorgvrijwilligers die tijdelijk deze taken van de mantelzorger over kunnen nemen.

Zo wordt er een zorgvrijwilliger gezocht voor een meneer die regelmatig de Buurtboerderij het Oosterbroek bezoekt in Luttenberg. Voor hem is Evenmens op zoek naar iemand die voor hem, of samen met hem, af en toe piano wil spelen. Ook wordt er iemand gezocht voor een mevrouw met een visuele beperking die graag met een vrijwilliger af en toe wat wil toeren in de auto, het is fijn als iemand plat proat. Verder wordt nog een zorgvrijwilliger gezocht voor een jonge vrouw met autisme die een gezellig maatje zoekt.

Steuntje in de rug
Mantelzorgers verlenen intensief zorg aan iemand in hun directe omgeving. Deze zorg kan soms dag én nacht noodzakelijk zijn. Maar wanneer de zorg intensief en langdurig is, kan het erg zwaar worden. Het heeft dan ook veel invloed op het eigen leven. Het combineren van mantelzorg met een baan, de zorg voor andere familieleden, opvoeding van kinderen of vrijetijdsbesteding blijkt vaak lastig te zijn. Veel mantelzorgers kunnen dus wel een steuntje in de rug gebruiken ter verlichting van de mantelzorgtaken. Evenmens Hellendoorn zet zorgvrijwilligers in bij iemand met een zorg- of ondersteuningsvraag. Deze ondersteuning en inzet kan helpen om mensen langer zelfstandig te laten wonen. Dreigende overbelasting kan worden voorkomen. De inzet kan voor eenmalig zijn, maar ook op regelmatig terugkerende basis.

VPTZ
Naast de gewone zorgvrijwilliger, is aanmelden als Vrijwilliger Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) ook mogelijk. Zij zijn er om mensen in hun laatste levensfase en hun naasten te ondersteunen.

Als zorgvrijwilliger kunt u natuurlijk rekenen op begeleiding en scholing van Evenmens, informele zorg voor elkaar. Bent u die zorgvrijwilliger die we zoeken? Neem dan vrijblijvend contact op via tel: (0548) 63 88 30 of e-mail: Lwolters@evenmens.nl.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 11 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 13 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 13 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 17 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 19 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 22 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 23 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 24 apr, 19:49