Afbeelding

Minder tegels in de voortuin

Algemeen

HELLENDOORN - Alle overheden hebben steeds meer oog voor het klimaat en hoe iedereen een steentje kan bijdragen. Dit is niet vreemd aangezien iedereen er mee te maken heeft en er overlast van kan ervaren. Neem bijvoorbeeld de straten die laatst blank stonden door een hevige regenbui. Initiatieven zoals 'Help, mijn tuin heeft tegels' wordt dan ook omarmd door de gemeente.

De provincie Overijssel geeft tien keer een make-over van een voortuin ter waarde van € 1.000 weg. Inwoners in Overijssel met een voortuin die voor tenminste 50 procent versteend is kunnen meedingen voor de prijzen. Er wordt gehoopt dat een mooie groene voortuin ook anderen in de straat en omgeving inspireert om tegels te verwijderen en de tuin te vergroenen. Minder tegels kunnen bijdrage aan een betere afvoer van regenwater via de grond in plaats van via het riool. Ook kan een groene voortuin bijdrage aan minder hittestress. Tegels houden warmte vast, planten niet. Een groene tuin biedt nog meer voordelen. Planten trekken vlinders, bijen en andere insecten aan. Goed voor de populatie!

Spelregels
Voor deze actie gelden vanzelfsprekend een aantal voorwaarden. Zo moet de tuin voor meer dan de helft betegeld zijn en moet er voor 1 september worden aangemeld. De verdere voorwaarden zijn na te lezen op www.helpmijntuinheefttegels.nl. Hier vindt u ook hoe u zich kunt aanmelden.

Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 3 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 7 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 17 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26