Afbeelding

Column: Nog even niets. Vakantie!

Algemeen

Het voordeel van een goed geïsoleerd huis is tegelijkertijd haar nadeel. Nu het buiten allang ver onder de 25 graden is en 's nachts al ver onder de 20, nu de regen met bakken uit de hemel valt, blijft de temperatuur in huis nog steeds ruim 23 graden.

Nog iedere morgen kom ik zwetend mijn bedje uit. De isolatie hield de warmte lang tegen maar toen die een maal binnen was kwam zij er net zo moeilijk weer uit.

Korte warme nachten, in de vroege morgen naar buiten, zwemmen, boodschapjes halen en dan niets doen, bijna niets, je rustig houden, geen alcohol, licht eten, veel drinken. Een boek lezen, de Tour kijken. Dat was het recept om de hitte te overleven.

Niets doen. Je niet druk maken. En als er iets moest: tempo doeloe. Eigenlijk een prima leventje. Zomer. Warmte. Vakantie. In makkelijke kleren een beetje scharrelen. Op blote voeten het huis uit je tuin in. Niks moeten. Leuke dingen doen. Beetje gezellig hebben met elkaar. Ieder jaar neem ik me voor dat vrije gevoel vast te houden, dat makkelijke, dat "niets hoeft". Maar ik voel het al. Het komt er al weer aan. Agenda, verplichtingen. Eigenlijk wil ik die kooi nog niet in.

weedebee

Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 7 uur geleden
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 8 uur geleden
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 13 uur geleden
foto: annemieke van der togt
Solovoorstelling Sonny Boy met Tarikh Janssen in ZINiN Theater 14 uur geleden
Afbeelding
Jan van den Bosch en Lia de Waard-Oudesluijs zijn kandidaat-wethouders voor de gemeente Hellendoorn 16 apr, 20:47
Afbeelding
Aanpak van de eikenprocessierups 16 apr, 19:57
Afbeelding
Examenleerlingen CSG Reggesteyn exposeren 16 apr, 17:38
Afbeelding
SVVN strijdt, maar verliest van Enter Vooruit 16 apr, 16:26