Afbeelding

Overijsselse wandelroutes zeer populair

Algemeen

RIJSSEN - De Twentse gemeenten, Provincie Overijssel, landschapsbeheerders en recreatieve organisaties hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om Overijssel en Twente in het bijzonder nóg aantrekkelijker te maken voor een breed publiek. Het versterken van een breed netwerk aan wandel- en fietsroutes had hierbij een hoge prioriteit.

Een uitgebreid netwerk van wandel- en fietsroutes heeft veel voordelen. Zo zijn er veel liefhebbers die uit alle hoeken van het land naar Twente komen voor de rust en gemoedelijkheid; wat weer vele toeristische euro's oplevert voor ondernemers in de regio. Daarnaast is ook juist de ambitie om bewoners zélf eens kennis te laten maken met de routes die letterlijk en figuurlijk in hun achtertuin liggen.

Toegankelijk
Eén van de partners die actief werkt aan wandel- en fietsroutes is Landschap overijssel. Zij ontwikkelden de routeapp 'Wandelen in Overijssel'. Dankzij een groep enthousiaste vrijwilligers werden zo meer dan honderd routes uitgezet.

Succes
Sinds de introductie van het routesysteem eind 2015 zijn onze routes maar liefst 515.274 keer gedownload. Het aantal downloads per maand stijgt ook nog steeds. Waar in 2016 nog 'maar' 5.000 routes per maand gedownload werden, zit dit inmiddels op ruim 17.500 routes. "Steeds meer wandelaars en fietsers gebruiken onze routes om zich te laten informeren over onder andere het beheer en behoud van het landschap, cultuurhistorische en andere 'leestekens' in onze omgeving en het herkennen van dieren en planten in de buurt.", aldus Landschap Overijssel. Het aanbieden van passende routes is uitdagend, ook gezien het eigendom van veel grond.

Toproutes
Toproutes zijn de bezinningsroute 'Hilligenpad' (12.000 downloads) en de 'Umfassungsweg' over landgoed Twickel (7.000 downloads). De best scorende gezinsroute is 'Ommen Lemelerberg - highlights' met bijna 5.000 downloads. Nieuwsgierig? Zoek op 'wandelen in Overijssel' in de App Store (voor iPhone en iPad) of Google Play (voor smartphone of tablet met Android) en download de gratis routeapp.

Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 1 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 17 uur geleden
Afbeelding
Leer alles over de snijplotter 17 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters winnen rijstijlrubrieken 26 mrt, 20:39
Afbeelding
SVVN boekt nuttige zege in Holten 26 mrt, 20:00
Afbeelding
IVN Hellendoorn-Nijverdal bestaat 50 jaar: Natuurfeest bij het Buitencentrum 26 mrt, 18:00
Afbeelding
In de ZINiN Bibliotheek Nijverdal start een nieuwe leesclub 26 mrt, 10:17
Afbeelding
Ontdek het openbaar vervoer 25 mrt, 08:01