Afbeelding

Leuk weekend voor BIOD-caravanners in Denekamp

Algemeen

TWENTE - Van 13 tot en met 15 september wordt voor de vijfentwintigste keer een BIOD weekend georganiseerd waarop zo goed als alle type BIOD caravans aanwezig zullen zijn op camping en bugalowpark De Papillon in Denekamp. Op deze camping is het BIOD weekend 25 jaar geleden voor de eerste keer georganiseerd door de eigenaar van een zeer oude Bambi.

De Bambi, ook wel ëitje"genoemd, was het eerste type BIOD caravan die vanaf 1959 in de sociale werkplaats De Schakel in Oldenzaal werd geproduceerd. De BIOD caravans, Beter Is Ons Devies, zijn tot enkele jaren terug geproduceerd, maar als gevolg van reorganisatie en bezuinigingen in de sociale werkplaats is de productie gestopt. De polyester caravans die op De Papillon bij elkaar komen zijn in goede conditie. Menig trotse bezitter heeft zelf het soms nodige restauratiewerk gedaan. Onder de deelnemers is veel expertise aanwezig, ook de voormalig chef werkplaats. Één van de oude BIODs heeft meegereden met "we zijn er bijna" te zien op maandagavond op TV. De ongeveer 50 jaar oude caravan is herkenbaar aan zijn bolle vorm. Zij zijn geen vereniging maar een aantal enthousiaste BIOD bezitters en elke andere BIOD bezitter kan zich vrijblijvend aansluiten. Kijk voor meer informatie over het weekend op: www.biodweekend.nl. De BIOD-liefhebbers hebben ook een eigen Facebook-pagina en online forum.

Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 1 uur geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 3 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 5 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 18 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 19 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' gisteren
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54