Afbeelding

Vrijwillige coaches voor wandeling

Algemeen

NIJVERDAL - Bij Evenmens Samen Verder lopen we letterlijk en figuurlijk 'een eindje mee' met mensen die midden in een rouwproces zitten. De bedoeling van de wandelingen is om mensen met een verlies bij elkaar te brengen. In het najaar van 2019 staan nog vijf wandelingen gepland. Hiervoor zijn ze op zoek naar vrijwillige wandelcoaches.

Ben jij op zoek naar een uitdagend project en dankbaar vrijwilligerswerk en heb jij coachende kwaliteiten? Dan is Evenmens op zoek naar jou! De coach geeft individuele aandacht, is klankbord en steunpunt. Mensen die geen affiniteit hebben met wandelen, kunnen ook bij Evenmens terecht voor individuele begeleidingsgesprekken. Ook hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers.

Beter verwerken
Het verwerken van verlieservaringen gaat buiten beter. Het praten in combinatie met het in beweging zijn (zowel fysiek als psychisch) geven ruimte en inzicht. Er is ruimte voor het verhaal, voor de emoties en het afscheid nemen. De vrijwillige coaches willen graag iets betekenen voor een ander. Evenmens ondersteunt dat met een training, zodat de nieuwe vrijwillige coaches opgeleid en voorbereid zijn op hun rol. We geven ze daarbij handvatten voor het coachen, versterken hun eigen talenten en ze leren van elkaar door intervisie. De eerstvolgende bijeenkomst voor coaches is op 27 augustus. Lijkt dit je wat? Neem dan voor meer informatie contact op met Ina Versmissen, email: iversmissen@evenmens.nl of bel. 0548-638830.

Wandelingen
De start is altijd om 10.00 uur vanaf het Buitencentrum aan de Grotestraat 281 in Nijverdal. Iedereen uit de wijde omgeving is welkom om mee te wandelen. De wandelingen vinden in 2019 nog plaats op 26 september, 31 oktober, 21 november en 19 december.

Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 20 apr, 10:05