Afbeelding

Steun voor vluchtelingen

Algemeen

NIJVERDAL - In het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos in Griekenland is het opnieuw erg onrustig. De situatie waarin vluchtelingen verkeren is erbarmelijk.

De afgelopen weken zijn er weer aanzienlijk veel boten aangekomen met vluchtelingen. Vluchtelingenkamp Moria is hier niet op berekend. Er verblijven op dit moment zo'n 6.500 vluchtelingen, waaronder 450 alleenreizende minderjarige tieners en kinderen. Veel meer dan de 3.000 inwoners waarop het kamp berekend is. De gevolgen hiervan wordt dagelijks ondervonden door de vluchtelingen en de hulpverleners.

Weinig voorzieningen
Door de vele nieuwkomers neemt de druk op de medische kliniek toe. De hulpverleners hebben veel te maken met mensen met zware psychische klachten, zoals trauma's, hallucinaties en klachten door oorlogs- en seksueel geweld. Veel patiënten zijn suïcidaal en dreigen zichzelf of anderen iets aan te doen. De sanitaire voorzieningen zijn uiterst slecht. Waar eerst de behoefte gedaan werd aan de randen van het kamp omdat wc's ontbraken, staan nu tentjes waarin vluchtelingen bivakkeren. Kinderen krijgen twee keer per week een schone luier. Vrouwen die in de cyclus zijn hebben de beschikking over drie stuks maandverband. De hitte van deze zomer is een ander probleem. Er is onvoldoende drinkwater voorhanden en water om te douchen.

Betere steun
Via Take Care Of Your Neighbor hebben we het plan opgevat om weer goederen in te zamelen. Take Care Of Your Neighbor is een samenwerkingsverband met Christian Refugee Relief beiden werkzaam in de vluchtelingenkampen op Lesbos en Samos in Griekenland. Het banknummer voor giften voor transport of om goederen te kopen is NL23 RBRB 07782365 36 tnv Stichting Take Care Of Your Neighbor. Voor de educatie van kinderen zamelen we het volgende in: schoolspullen zoals: pennen, schriften, linialen, geodriehoeken, kleurboeken etc voor de kleintjes. (wel nieuwe spullen aub) U kunt het afleveren bij: Gerry en Gert Bladder, Grotestraat 208, 7443 BS Nijverdal.Tel. 0548 655360

Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 43 minuten geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 4 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 14 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26