Afbeelding

Beleef autisme

Algemeen

NIJVERDAL - Evenmens, informele zorg voor elkaar organiseert vanuit Oase (Ouders Autisme Steunen Elkaar) het Autisme Belevings Circuit.

Via tien korte opdrachten brengt het ABC je in de gevoelswereld van autisme. Het Autisme Belevings Circuit is voor iedereen die autisme wil ervaren en leren kennen. Elke opdracht probeert je mee te nemen in de wereld van autisme met betrekking tot horen, zien, ruiken, voelen en proeven. Naderhand worden de opdrachten besproken en tips gedeeld. Daarnaast geeft een ervaringsdeskundige tips en vertelt over wat ASS voor haar betekent.

Iedereen welkom
Iedereen uit de gemeente Hellendoorn, Raalte, Olst-Wijhe, Ommen, Twenterand, Wierden en Rijssen-Holten is welkom! In het najaar van 2019 worden vier bijeenkomsten georganiseerd: Op 17 september in het Huis voor Cultuur en Bestuur te Nijverdal, op 3 oktober in Kerkelijk centrum de Kern, Bouwstraat 23 in Ommen, op 9 oktober in Kulturhus Trefpunt aan de Dorpsstraat 16 te Heeten en 12 november in Het Ontmoetingscentrum aan de Spoorstraat 7 te Wierden. U kunt zich aanmelden bij Evenmens, informele zorg voor elkaar. Tel: 0548 638830 of mailen naar hspoolder@evenmens.nl. Inloop vanaf 19.15 uur. Programma van 19.30 – 22.00 uur. Deelname kost 5 euro per persoon

Ook als team
Wanneer er 20 deelnemers aangemeld zijn, noteren zij uw gegevens voor een volgende uitnodiging. Per keer worden maximaal twee professionals toegelaten, tenzij er plekken over zijn. Professionals kunnen een offerte aanvragen over de mogelijkheden om als team een ABC te doorlopen. Dit is ook een mooie invulling voor teambuilding of kennisverbreding.

Lotgenotengroepen
Evenmens biedt ook lotgenotengroepen voor ouders van kinderen met autisme, om samen in gesprek te gaan over de thuissituatie en/of over hoe het met je gaat. In een gezellige en ongedwongen sfeer kun je bij ons mensen ontmoeten die jou begrijpen en steunen. Op dit moment zijn er lotgenotengroepen in Nijverdal, Rijssen, Twenterand, Olst en Wijhe. Kijk voor de data op de website: www.evenmens.nl.

Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 20 apr, 10:05