Afbeelding

Lokaal Hellendoorn op bezoek bij Reggewoon

Algemeen

NIJVERDAL/HELLENDOORN - Lokaal Hellendoorn bracht afgelopen vrijdag 29 augustus een werkbezoek aan woningstichting Reggewoon in Nijverdal. Het bezoek stond onder andere in het teken van de aankomende miljoenenbezuiniging in de gemeente Hellendoorn.

Lokaal Hellendoorn vindt het belangrijk om te zien en horen hoe het beleid van de gemeente Hellendoorn uitpakt in de praktijk. De raadsleden van Lokaal Hellendoorn spreken van een informatieve bijeenkomst. "Het is belangrijk om in contact te blijven met partijen die actief zijn binnen onze gemeente. Het is goed om te zien hoe Reggewoon werkt aan duurzaam en betaalbaar wonen." Naast de bezuiniging kwamen ook onderwerpen als huisvesting voor jongeren en de energietransitie aan de orde.

Belangrijk thema
De woningcorporatie is altijd een belangrijke partner voor gemeenten om samen te werken aan veel doelen. Daarnaast spelen de corporaties ook een belangrijke signalerende rol bij mogelijke problemen waar individuele inwoners en gezinnen mee kampen. De gemeente hecht dan ook een groot belang aan de beschikbaarheid van voldoende, betaalbare woningen om zeker ook jongere inwoners vast te kunnen houden. Een belangrijke maatschappelijke partner dus.

Lokaal Hellendoorn
Lokaal Hellendoorn is sinds maart 2018 met acht zetels de grootste partij binnen de gemeente Hellendoorn en maakt samen met de VVD en PvdA onderdeel uit van de oppositie.

Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 7 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 9 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 11 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 13 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 13 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 15 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 17 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45