Sport en cultuur: samen sterk!

NIJVERDAL - De enthousiaste deelname van meer dan 40 sport- en cultuurverenigingen en organisaties aan het Sport- en Cultuurfestival zal mensen mogelijk inspireren om meer aan sport en cultuur te gaan doen. Die kans doet zich voor op zaterdag 7 september aanstaande. Van 13.00 tot 17.00 uur wordt het centrum van Nijverdal omgetoverd tot een bruisend festival vol cultuur en sport!

De afgelopen jaren hebben ZINiN en het Team Sport van de gemeente Hellendoorn diverse Sport- en Cultuurmarkten georganiseerd waarop verenigingen en aanbieders van sport, kunst en cultuur uit de gemeente zich konden presenteren. Vanaf dit jaar wordt deze activiteit onder de naam Sport- en Cultuurfestival tijdens de week van Bruisend Nijverdal nog feestelijker voortgezet! Het gehele centrum, van het Henri Dunantplein, Keizerserf tot en met de Grotestraat, staat bol van de activiteiten.

Beleef en geniet
Tijdens het festival kunt u genieten van diverse demonstraties en optredens met onder andere muziek, zang, dans, sport en beweging. U kunt vrijblijvend in gesprek gaan met enthousiaste sport- en cultuurbeoefenaars. Wilt u zelf een activiteit uitproberen, dan kan dat ook! Kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten die georganiseerd worden bij de kramen van verschillende verenigingen en organisaties. Hiervoor is een speciale stempelkaart ontworpen.

Prijzen
Kinderen die deelnemen aan een activiteit krijgen een stempel en kunnen prijsjes winnen. Bij 4 stempels mogen ze een kleinigheidje afhalen, bij 8 stempels (of meer) dingen ze mee voor de kleine prijs en bij een volle kaart voor de hoofdprijs! Aan het eind van het festival worden de prijswinnaars bekend gemaakt. De stempelkaarten zijn in de eerste week van het schooljaar, tegelijk met het aanbod van Kennismaken met Sport en BreinReis Junior, uitgedeeld op alle basisscholen.

Meer berichten
 
Auto zoeker